Află ce semnătură astrală ai

Toți avem o semnătură astrală. Astrologia nu cercetează doar predicțiile viitorului, ci și misterul personalității umane. Citește despre zodia în care te-ai născut și află mai multe despre tine și cei apropiați…

În tabelul de mai jos găsești caracteristicile zodiei în care te-ai născut și citește descrierea personalității corespunzătoare. S-ar putea să te recunoști foarte bine…

Există cazuri în care “centrul de greutate” al horoscopului personal cade în altă zodie decât cea în care se află Soarele. Întocmirea hărții astrologice natale ține cont și de poziția Lunii, a celor opt planete (Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluto), de Ascendent (zodia care se afla la orizontul estic în momentul nașterii) și de amplasarea planetelor în raport cu acesta.

Află ce semnătură astrală ai

Poți să-ți identifici semnătura astrală fără să ții cont de zodia în care te-ai născut. “Zodia secundară” poate completa (sau chiar umbri) portretul dat de zodia principală. Poți depista semnătura astrală secundară citind descrierea tuturor grupărilor de mai jos.
Pentru cele care ți se potrivesc, caută în tabel semnul căruia îi corespund polaritatea, vibrația și elementul care te caracterizează. Sau, dacă îți place jocul, poate că ar fi interesant să ghicești prin aceeași metodă cărei zodii îi aparțin unii dintre cunoscuții a căror dată de naștere nu o știi.

ZODIEPOLARITATEVIBRATIEELEMENT
BerbecMasculin — pozitivCardinalFoc
TaurFeminin — negativFixPământ
GemeniMasculin — pozitivMutabil (dublu)Aer
RacFeminin — negativCardinalApă
LeuMasculin — pozitivFixFoc
FecioaraFeminin — negativMutabil (dublu)Pământ
BalanțaMasculin — pozitivCardinalAer
ScorpionFeminin — negativFixApă
SăgetătorMasculin — pozitivMutabil (dublu)Foc
CapricornFeminin — negativCardinalPământ
VărsătorMasculin — pozitivFixAer
PeștiFeminin — negativMutabil (dublu)Apă

Polaritatea – Masculin sau feminin?

Această diviziune împarte semnele în două grupe: masculine (sau pozitive) și feminine (sau negative). În înșiruirea tradițională a zodiilor, semnele masculine și cele feminine sunt dispuse alternativ, respectând legile polarității: unul masculin, unul feminin ș.a.m.d.

Semnele masculine: Berbec, Gemeni, Leu, Balanța, Săgetător și Vărsător

Caracteristici
Sunt comunicative, extrovertite și reacționează puternic în contact cu evenimentele exterioare. Vizează progresul și realizarea socială.

Cuvinte-cheie
Actiune și dinamism

Defecte
Grabă, anxietate, impulsivitate și supraestimare.

Semnele feminine: Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Pești

Caracteristici
Sunt mai puțin dinamice și active. Receptive și interiorizate, au mai degrabă tendința de a se supune evenimentelor decât de a le înfrunta. Se apăra bine prin diplomație și răbdare.

Defecte
Teamă, pasivitate, sensibilitate față de anturaj și mediu.

Vibrația celor patru anotimpuri 

Zodiile se pot grupa și în funcție de vibrația celor patru anotimpuri, a momentelor lor de început, apogeu sau tranziție.
Semnele din aceeași grupare nu se înțeleg prea bine între ele, având tendința de a se contraria, de a-și bruia reciproc energia, de a intra în conflict. Iar dacă între semnele mutabile lucrurile se mai pot ajusta, datorită adaptabilității acestora, în cazul semnelor fixe acordul e foarte dificil.

SEMNE CARDINALE
Berbec, Rac, Balanță, Capricorn

Marchează începutul anotimpurilor, astfel:

  • Berbecul debutează pe 21 martie, la echinocțiul de primăvară – începutul primăverii.
  • Racul debutează pe 21 iunie, la solstițiul de vară – începutul verii.
  • Prima zi de Balanță e pe 23 septembrie, la echinocțiul de toamnă – începutul toamnei.
  • Capricornul debutează pe 22 decembrie, la solstițiul de iarnă, marcând începutul iernii.

Semnele cardinale au în comun spiritul de inițiativă, voința și dinamismul. Sunt ambițioase, pasionate, independente, animate de motivații puternice, cu reacții vii și cu calitați de lider (chiar și Racul, cât pare de timid și supus, va face mereu doar ce vrea el și va ști să-și impună voința, fără să ridice vocea).
Vizează întotdeauna ascensiunea și progresul și au nevoie de competiție, de provocare.
Energia semnelor cardinale este considerabilă, dar mai mult de natură impulsivă.

CUVINTE-CHEIE: Corp, instinct, adevăr

DEFECTE: Anxietate, nerăbdare și reacții violente

DESTIN: Posibile schimbări de situație pe parcursul vieții, dar acestea sunt hotărâte în mod voluntar, în scopul ameliorării condițiilor de viață.

SĂNĂTATE: Sunt predispuse la afecțiuni acute, dureroase, cu debut furtunos și vindecare rapidă. Risc de accidente.

SEMNE FIXE
Taur, Leu, Scorpion, Vărsător

Sunt plasate în mijlocul anotimpurilor și fixează caracteristicile acestora:
Taurul marchează mijlocul primăverii, Leul — mijlocul verii, Scorpionul — mijlocul toamnei, Vărsătorul — mijlocul iernii.

Semnele fixe au în comun rezistența fizică, energia psihică, emoțiile intense, puterea de concentrare, fermitatea și stabilitatea.
Sunt semne tenace, cu un acut simț al duratei și continuității.
Dispun de multă energie, pe care o utilizează în doze constante, și duc la bun sfârșit orice acțiune începută.

CUVINTE-CHEIE: Suflet, sentiment, frumusețe

DEFECTE: Încăpățanare, rigiditate și intoleranță

DESTIN: Semnele fixe au o aversiune înnăscută față de schimbări, iar când acestea se produc în viața lor, sunt foarte importante și extrem de bulversante.

SĂNĂTATE: Sunt predispuse la boli cronice, ireversibile, cu evoluție lentă. Fiind foarte rezistente, tratează cu indiferență indispozițiile și se hotărăsc foarte greu să meargă la medic, adesea când boala este deja instalată. Încăpățânate, au tendința să nu respecte prescripțiile doctorilor și le este aproape imposibil să-și schimbe regimul de viață sau sa adopte o dietă. Resimt orice intervenție asupra organismului ca pe o traumă majoră.

SEMNE MUTABILE
Gemeni, Fecioara, Săgetător, Pești

Fac tranziția între anotimpuri. Gemenii marchează tranziția de la primăvară la vară. Fecioara marchează tranziția de la vară la toamnă, Săgetătorul — tranziția de la toamnă la iarnă, iar Peștii — tranziția de la iarnă la primăvară.

Se mai numesc și semne duble: au ca simbol 2 Gemeni și 2 Pești, un centaur (jumătate cal, jumătate om – Săgetătorul) și o ființă înaripată (jumătatea om, jumătate înger – Fecioara).

Sunt considerate cele mai complexe și mai contradictorii din tot zodiacul. Au în comun o puternică activitate mentală, un spirit maleabil și subtil. Sunt adaptabile, mobile, jucăușe, curioase, versatile și au tendința de a urmări simultan mai multe obiective.

CUVINTE-CHEIE: Spirit, ratiune, bunătate

DEFECTE: Inconstanță, superficialitate, nehotărâre și spirit critic

DESTIN: Schimbări frecvente, care țin mai puțin de voința proprie și mai mult de indecizie.

SĂNĂTATE: Simptome confuze și schimbătoare, iar afecțiunile pot dispărea ca și când n-ar fi fost. Sensibile și nu prea rezistente, semnele mutabile acționează de la primele semne de boală, se îngrijesc bine și se adaptează ușor recomandărilor medicale. Au abilități vindecătoare înnascute.

Cărui element aparții?

Semnele zodiacale se împart în patru grupe, corespunzătoare celor patru elemente: Focul, Pământul, Aerul și Apa. Semnele din același element se înteleg foarte bine între ele, iar energiile lor se împletesc armonios și constructiv.

Semnele de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Sunt dinamice, active, pline de entuziasm, optimism si curaj.
Cu aceste semne ne avantam spre inalturi. Sunt dinamice, active, pline de optimism, generozitate, vointa, mandrie si autoritate. Dau cei mai multi curajosi din zodiac.

Sefii
Oamenii “de Foc” sunt dotati cu mentalitate de invingator si cu foarte mare incredere in fortele proprii. ADN-ul lor contine cromozomii sefiei, pe care o exercita la un nivel mai mare sau mai mic, in functie de mediul in care traiesc. Simtul onoarei si spiritul cavaleresc cald, onest si direct, de care dau dovada, ii fac sa fie placuti si apreciati.

Cu entuziasmul lor coplesitor si contagios au darul de a-i motiva si dinamiza pe ceilalti, de a-i face sa se ralieze cu trup si suflet proiectelor lor. Caci cei nascuti in semne de Foc, extrem de creativi si de constructivi, au vesnic capul plin de proiecte de viitor. Pentru ei, trecutul nu este deloc interesant, iar prezentul este doar o poarta larg deschisa catre promisiunile viitorului. Creativitatea lor nu este abstracta, ci una care cere infaptuire grabnica. Spontani si grabiti, nu accepta taraganarea in nici un domeniu al vietii.

Sunt considerati cei mai norocosi oameni ai zodiacului, iar asta se intampla fiindca au o intuitie a ocaziilor favorabile iesita din comun. Nasul lor pare a fi facut pentru a “mirosi” sansele, posibilitatile de a se pune in valoare. In mod surprinzator, exista situatii in care dau dovada de o incredibila candoare si naivitate, lasandu-se pacaliti sau pagubiti fara sa clipeasca. Dar nu sunt ei oamenii pe care sa-i infranga un esec – o iau de la capat, siguri de ziua de maine. Pentru ei este important cum apar in lume; egocentrici si orgoliosi, vor sa fie intotdeauna in frunte, in mijlocul atentiei. Uneori dau impresia ca nici nu evolueaza in lumea reala, ci pe o scena, unde pot fi admirati si aplaudati.

Simtul lor dramatic este foarte dezvoltat, iar manifestarile lor sunt zgomotoase, demonstrative sau exagerate. Chiar si accesele lor de furie si violenta sunt spectaculoase. Nevoia de independenta si libertate este foarte mare si ii impinge spre spatii largi, facand din ei calatori impatimiti sau mari exploratori.

In dragoste
Sunt romantici si inflacarati. Se aprind repede, ard intens si… se sting. Apoi iau ciclul de la capat. Cat timp sunt indragostiti, isi fac perechea sa se simta unica si fericita, coplesind-o cu surprize si daruri, antrenand-o in distractii nebunesti sau prezentandu-i proiecte stralucitoare de viitor. Dar psihologia lor sexuala nu este deloc simpla. Romantismul primeaza asupra sexualitatii, iar mecanismul erotic are nevoie de anumite scenarii.

Semnul de Foc tinde sa transforme obiectul iubirii in simbol, in jurul caruia tese plasa fanteziei. Are nevoie de anticipare, de sperante, de stimuli imaginativi, vizuali si verbali. Detesta rutina. Cand nu-si gasesc implinirea sentimentala, pot deveni un fel de Casanova, daca e barbat, sau o devoratoare de amanti, daca e femeie; sau fani ai cluburilor deocheate, revistelor ori filmelor erotice. Pana cand se indragostesc din nou…

Semnele de Aer: Gemeni, Balanta, Varsator

Cu Semnele de Aer intram in sfera mentalului, a ratiunii si adevarului. Acolo unde altii ar rosti: “Minunat!” sau “Nu-mi place asta!”, cei nascutii in zodii de Aer vor intreba “de ce?” sau “cum?”.

Rationalii
Pentru ei este primordial sa inteleaga. Apoi vor incerca sa sistematizeze. In acest scop, investigheaza structurile de dincolo de evenimente si situatii si cauta sa le incadreze in sistemele potrivite. Daca incadrarea nu se potriveste, vor crea noi sisteme. Capacitatea lor de abstractizare nu are limite, la fel ca si talentul cu care stabilesc conexiuni, raporturi intre concepte.

Curiozitatea si proverbiala lor dotare intelectuala ii determina sa se instruiasca, indiferent ca o fac in institutii specializate sau ca simpli autodidacti. Setea lor de cunoastere nu are seaman in zodiac.

Ca temperament, sunt flexibili si adaptabili, mobili, vioi, binevoitori si optimisti. In comportament, ca si in gandire, sunt subtili, diplomati si complicati. Marea lor putere de adaptare ii poate face sa para schimbatori sau oportunisti.

Au un spirit social foarte dezvoltat. Nu le place sa stea singuri, trebuie sa interactioneze cu ceilalti, sa comunice, sa schimbe idei, indiferent ca o fac in barfe inofensive, in discutii inteligente sau polemici instructive. Dar interlocutorii lor trebuie sa isi formuleze cu grija afirmatiile, fiindca precis li se vor cere explicatii si argumente. Lasand la o parte schimbul de idei, in relatii sunt politicosi, amabili si serviabili.
Cu toate astea, celorlalti le par ca fiind destul de distanti. Raceala lor aparenta are cel putin doua cauze. Una ar fi nevoia de libertate si independenta, care ii face sa se teama de relatiile prea stranse, care i-ar putea ingradi sau le-ar crea obligatii. Cealalta ar fi legata de substratul emotional.

In dragoste
Se descurca destul de greu cu sentimentele. In general, incearca sa-si reprime glasul inimii, mascand astfel o mare sensibilitate, care-i face vulnerabili. Unii sunt constienti de fragilitatea lor afectiva, altii nu. Sau nu vor sa fie. Oricum, cu totii se vor stradui sa nu o arate. In situatii in care un semn de Pamant ar veni cu un brat de flori, iar unul de Foc ar face o declaratie inflacarata, ei vor discuta despre vreme sau se vor uita pe pereti.

Trebuie sa fii foarte intuitiv, foarte fin psiholog sau… bun astrolog ca sa ii intelegi. Au o sensibilitate acuta, care ii face usor de ranit si ii inclina spre dependenta afectiva. Au o mare nevoie de tandrete si simpatie, chiar daca sunt incapabili sa-si exteriorizeze sentimentele. Iar sentimentele pe care le ascund cu grija sunt curate si pure, caci pe cat sunt de complicati in gandire, pe atat sunt de copilarosi, naivi si idealisti in emotii.

Trebuie sa ii abordezi cu mult tact daca vrei sa ti-i apropii. Revendicarile sentimentale violente ii pot paraliza sau ii pot face sa-si ia zborul, chiar daca te indragesc sincer. De aceea, adeseori sunt catalogati drept inconstanti, superficiali si insensibili. Ca sa reziste, relatiile lor de cuplu trebuie sa se bazeze pe amicitie si complicitate. Sexul nu este esential pentru ei, desi il practica cu mare arta si rafinament.

Semnele de Pământ: Taur, Fecioara, Capricorn

Sunt prevazatori, pentru ca au o mare nevoie de siguranta. Cu aceste semne pasim pe teren ferm, solid. Avand o mare nevoie de siguranta fizica si materiala, si-au dezvoltat simtul de prevedere, prudenta, ratiunea si controlul.

Practici și realiști
Sunt de neîntrecut când e vorba de analiză și execuție. Ordinea și metoda, combinate cu strategia și diplomatia devin instrumente eficiente in mana lor. Sunt calmi, linistiti, ponderati si rezervati. O data ce le-ai castigat increderea, te poti bizui pe ei – sigur nu te vor dezamagi.

Fidelitatea lor se naste din nevoia de constanta si permanenta. Ca rezultat al nevoii de siguranta, isi doresc sa fie acceptati de societate si sa se integreze cat mai bine in sistemele ei. Conservatori si tradiționaliști, se tem de nou si nu agreează deloc neprevăzutul.
Convinși că orice lucru solid are nevoie de o perioada de gestatie, nu se grabesc sa ia decizii. O fac doar dupa o analiza minutioasa a situatiei si, fara s-o stie, sunt adevarati experti ai studiilor de fezabilitate. Insa gasim printre ei multi indivizi dogmatici, ingusti la spirit, tipicari, rigizi si incapatanati. Dupa ce au hotarat un lucru, arareori se mai intorc din drum.

Pornesc la treaba cu rabdare si tenacitate. Nu se feresc de munca grea, iar rutina nu ii deranjeaza. De altfel, sunt semnele care se descurca cel mai bine in treburile zilnice. Realitatea prezenta si concreta este domeniul in care evolueaza cel mai bine.
Se intereseaza de ceea ce se petrece in lume, in tara lor, in orasul lor, la slujba lor sau in familie, doar pentru a se pregati sa faca fata cat mai bine evenimentelor, pentru a sti cum sa-si foloseasca aptitudinile, cum sa-si construiasca o viata sigura, productiva si implinita, cum sa obtina profituri.

Conectati prin toate fibrele la lumea concretului, manuiesc materia cu indemanare, indiferent ca e vorba de obiecte, case, terenuri sau bani. Pentru toate astea au un simt innascut, cum, de altfel, au intuitii admirabile si in ceeea ce priveste oamenii care le-ar putea fi de folos sau, dimpotriva, dauna.

Legatura lor cu realitatea se face prin intermediul simturilor fizice. Semnele de Pamant au o relatie excelenta cu propriul trup si sunt foarte sensibile. Simturile lor percep toti stimulii din jur, ii ajuta sa cunoasca si sa analizeze natura obiectelor sau mecanismele experientelor personale, constituind astfel un sistem prin care interactioneaza cu viata.

Isi conserva bine sanatatea, fie pentru ca nu-si reprima si nu-si subevalueaza nevoile fizice, fie pentru ca “antenele” le semnaleaza din timp daca ceva nu merge bine.

In dragoste
In dragoste, arareori o iau razna. Pentru ei, romantismul este doar cireasa de pe tort, iar sexualitatea este baza. Sunt extrem de senzuali si savureaza amorul carnal (inclusiv Fecioarele, chiar daca, pudice, o arata mai rar).
Performantele lor sunt constante, fiindca nu le displace rutina, iar sexul face parte din viata lor asemenea hranei sau somnului. E drept ca le cam lipseste fantezia, dar compenseaza prin cantitate si rezistenta.

Semnele de Apa: Rac, Scorpion, Pești

Pentru nativii Semnelor de Apă, totul e senzație, emoție, percepție.
Cu semnele de Apa plonjam in lumea enigmatica a subconstientului esential. Structurile, teoriile si principiile sunt notiuni care rareori se regasesc in modul lor de operare. Si asta pentru ca simtul nu poate fi masurat, definit sau incorsetat in legi.

Imaginatia este unul dintre harurile lor de pret. De fapt, se pare ca acesti nativi nici nu gandesc conceptual, ci in imagini. Uneori par sa primeasca raspunsurile de-a gata, fara sa stie de unde le vin. Nu se pot justifica, iar daca ii fortezi sa explice de ce au actionat intr-un anume fel sau au facut o anume observatie, tind sa se inchida in sine sau vin cu cele mai absurde argumente.

Nu le lipseste inteligenta, nici vorba (in fond, Einstein sau Bill Gates apartin semnelor de Apa), doar ca, la ei, inteligenta functioneaza… altcumva! Daca ii privesti din afara, sunt oameni linistiti, simpatici, intelegatori, rabdatori si toleranti. Uneori par pasivi sau indolenti, alteori, irationali si plini de toane. Pentru unii, sunt magnetici si fascinanti, pentru altii – enervanti si de neinteles.

In ce-i priveste, inclina sa ia oamenii asa cum sunt si, mai ales, sa-i inteleaga. Ei stiu ca nu exista un singur adevar, ci mai multe, ca lucrurile au nenumarate fatete, ca ceilalti sunt fiinte complexe. De altfel, sunt familiarizati cu latura intunecata a naturii umane.

Manifesta o empatie si o intelegere care deschid sufletele. Simt emotiile celor din jur, le ghicesc usor starea de spirit. Fiindca sunt plini de compasiune si stiu sa pastreze un secret, oamenii li se destainuiesc fara retineri.

Pe de alta parte, dau o mare importanta primei impresii, nutrind simpatii si antipatii puternice. Pentru ei, intuitia, presimtirile, visele sau telepatia fac parte din viata cotidiana si stau la baza multor decizii. Enervant este ca, ulterior, se dovedeste ca au avut dreptate sa procedeze cum au procedat.

Antenele lor sensibile le spun ca dincolo de realitate exista o lume nevazuta, in care actioneaza forte subtile. Credinta lor merge de la simpla superstitie pana la comuniunea de natura mistica. Dar marea implinire a vietii lor ramane iubirea. Indiferent ca este vorba de iubirea de semeni, de cea materna sau de cea pentru partener, aceasta este nesecata si poate duce pana la sacrificii.

In dragoste
In dragoste, pot merge de la devotament si pana la a trai prin celalalt, pana la contopire si pierderea identitatii. In cuplu, partenerul se poate simti coplesit sau chiar sufocat de atata atentie, iar uneori nu face fata poverii sentimentelor revarsate asupra lui. Iar nativii semnelor de Apa aduna cateva deceptii sentimentale, pana cand invata sa-si dozeze sau sa-si struneasca afectivitatea. Asta nu exclude insa recidiva. Dar, de la o experienta la alta, ei isi regasesc intacta capacitatea de a iubi.

Din punct de vedere sexual, sunt semnele care ofera cea mai mare bogatie de trairi. Intuitia le spune ce anume isi doreste fiinta draga, iar expresia lor erotica este foarte nuantata si profunda.

Cauta in tabel caracteristicile zodiei in care te-ai nascut si citeste descrierea personalitatii corespunzatoare. S-ar putea sa te recunosti foarte bine…

Sunt si cazuri in care “centrul de greutate” al horoscopului personal cade in alta zodie decat cea in care se afla Soarele. Intocmirea hartii astrologice natale tine cont si de pozitia Lunii, a celor opt planete (Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto), de Ascendent (zodia care se afla la orizontul estic in momentul nasterii) si de amplasarea planetelor in raport cu acesta.

Poti sa-ti identifici semnatura astrala fara sa tii cont de zodia in care te-ai nascut. “Zodia secundara” poate completa (sau chiar umbri) portretul dat de zodia principala. Poti depista semnatura astrala secundara citind descrierea tuturor gruparilor de mai jos.
Pentru cele care ti se potrivesc, cauta in tabel semnul caruia ii corespund polaritatea, vibratia si elementul care te caracterizeaza. Sau, daca iti place jocul, poate ca ar fi interesant sa ghicesti prin aceeasi metoda carei zodii ii apartin unii dintre cunoscutii a caror data de nastere nu o stii.

ZODIEPOLARITATEVIBRATIEELEMENT
BerbecMasculin — pozitivCardinalFoc
TaurFeminin — negativFixPamant
GemeniMasculin — pozitivMutabil (dublu)Aer
RacFeminin — negativCardinalApa
LeuMasculin — pozitivFixFoc
FecioaraFeminin — negativMutabil (dublu)Pamant
BalantaMasculin — pozitivCardinalAer
ScorpionFeminin — negativFixApa
SagetatorMasculin — pozitivMutabil (dublu)Foc
CapricornFeminin — negativCardinalPamant
VarsatorMasculin — pozitivFixAer
PestiFeminin — negativMutabil (dublu)Apa

Polaritatea – Masculin sau feminin?

Aceasta diviziune imparte semnele in doua grupe: masculine (sau pozitive) si feminine (sau negative). In insiruirea traditionala a zodiilor, semnele masculine si cele feminine sunt dispuse alternativ, respectand legile polaritatii: unul masculin, unul feminin s.a.m.d.

Semnele masculine: Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator si Varsator

Caracteristici
Sunt comunicative, extrovertite si reactioneaza puternic in contact cu evenimentele exterioare. Vizeaza progresul si realizarea sociala.

Cuvinte-cheie
Actiune si dinamism

Defecte
Graba, temeritatea, impulsivitatea si supraestimarea

Semnele feminine: Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Pesti

Caracteristici
Sunt mai putin dinamice si active. Receptive si interiorizate, au mai degraba tendinta de a se supune evenimentelor decat de a le infrunta. Se apara bine prin diplomatie si temporizare.

Defecte
Teama, pasivitatea, sensibilitatea fata de anturaj si mediu.

Vibrația celor patru anotimpuri

Zodiile se pot grupa si in functie de vibratia celor patru anotimpuri, a momentelor lor de inceput, apogeu sau tranzitie.
Semnele din aceeasi grupare nu se inteleg prea bine intre ele, avand tendinta de a se contraria, de a-si bruia reciproc energia, de a intra in conflict. Iar daca intre semnele mutabile lucrurile se mai pot ajusta, datorita adaptabilitatii acestora, in cazul semnelor fixe acordul e foarte dificil.

SEMNE CARDINALE
Berbec, Rac, Balanta, Capricorn

Marcheaza inceputul anotimpurilor, astfel:

  • Berbecul debuteaza pe 21 martie, la echinoctiul de primavara — inceputul primaverii.
  • Racul debuteaza pe 21 iunie, la solstitiul de vara — inceputul verii.
  • Prima zi de Balanta e pe 23 septembrie, la echinoctiul de toamna — inceputul toamnei.
  • Capricornul debuteaza pe 22 decembrie, la solstitiul de iarna, marcand inceputul iernii.

Semnele cardinale au in comun spiritul de initiativa, vointa si dinamismul. Sunt ambitioase, pasionate, independente, animate de motivatii puternice, cu reactii vii si cu calitati de lider (chiar si Racul, cat pare de timid si supus, va face mereu doar ce vrea el si va sti sa-si impuna vointa, fara sa ridice vocea).
Vizeaza intotdeauna ascensiunea si progresul si au nevoie de competitie, de provocare.
Energia semnelor cardinale este considerabila, dar mai mult de natura impulsiva.

CUVINTE-CHEIE: Corp, instinct, adevar

DEFECTE: Anxietate, nerabdare si reactii violente

DESTIN: Posibile schimbari de situatie pe parcursul vietii, dar acestea sunt hotarate in mod voluntar, in scopul ameliorarii conditiilor de viata.

SANATATE: Sunt predispuse la afectiuni acute, dureroase, cu debut furtunos si vindecare rapida. Risc de accidente.

SEMNE FIXE
Taur, Leu, Scorpion, Varsator

Sunt plasate in mijlocul anotimpurilor si fixeaza caracteristicile acestora:
Taurul marcheaza mijlocul primaverii, Leul — mijlocul verii, Scorpionul — mijlocul toamnei, Varsatorul — mijlocul iernii.

Semnele fixe au in comun rezistenta fizica, energia psihica, emotiile intense, puterea de concentrare, fermitatea si stabilitatea.
Sunt semne tenace, cu un acut simt al duratei si continuitatii.
Dispun de multa energie, pe care o utilizeaza in doze constante, si duc la bun sfarsit orice actiune inceputa.

CUVINTE-CHEIE: Suflet, sentiment, frumusete

DEFECTE: Incapatanare, rigiditate si intoleranta

DESTIN: Semnele fixe au o aversiune innascuta fata de schimbari, iar cand acestea se produc in viata lor, sunt foarte importante si extrem de bulversante.

SANATATE: Sunt predispuse la boli cronice, ireversibile, cu evolutie lenta. Fiind foarte rezistente, trateaza cu indiferenta indispozitiile si se hotarasc foarte greu sa mearga la medic, adesea cand boala este deja instalata. Incapatanate, au tendinta sa nu respecte prescriptiile doctorilor si le este aproape imposibil sa-si schimbe regimul de viata sau sa adopte o dieta. Resimt orice interventie asupra organismului ca pe o trauma majora.

SEMNE MUTABILE
Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti

Fac tranzitia intre anotimpuri. Gemenii marcheaza tranzitia de la primavara la vara. Fecioara marcheaza tranzitia de la vara la toamna, Sagetatorul — tranzitia de la toamna la iarna, iar Pestii — tranzitia de la iarna la primavara.

Se mai numesc si semne duble: au ca simbol 2 Gemeni si 2 Pesti, un centaur (jumatate cal, jumatate om – Sagetatorul) si o fiinta inaripata (jumatatea om, jumatate inger – Fecioara).

Sunt considerate cele mai complexe si mai contradictorii din tot zodiacul. Au in comun o puternica activitate mentala, un spirit maleabil si subtil. Sunt adaptabile, mobile, jucause, curioase, versatile si au tendinta de a urmari simultan mai multe obiective.

CUVINTE-CHEIE: Spirit, ratiune, bunatate

DEFECTE: Inconstanta, superficialitate, nehotarare si spirit critic

DESTIN: Schimbari frecvente, care tin mai putin de vointa proprie si mai mult de indecizie.

SANATATE: Simptome confuze si schimbatoare, iar afectiunile pot disparea ca si cand n-ar fi fost. Sensibile si nu prea rezistente, semnele mutabile actioneaza de la primele semne de boala, se ingrijesc bine si se adapteaza usor recomandarilor medicale. Au abilitati vindecatoare innascute.

Cărui element aparții?

Semnele zodiacale se împart în patru grupe, corespunzătoare celor patru elemente: Focul, Pământul, Aerul și Apa. Semnele din acelasi element se înțeleg foarte bine între ele, iar energiile lor se impletesc armonios si constructiv.

Semnele de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Sunt dinamice, active, pline de entuziasm, optimism și curaj.
Cu aceste semne ne avântăm spre înalturi. Sunt dinamice, active, pline de optimism, generozitate, voință, mândrie și autoritate. Dau cei mai mulți curajoși din zodiac.

Șefii
Oamenii “de Foc” sunt dotați cu mentalitate de învingător și cu foarte mare încredere în forțele proprii. ADN-ul lor conține cromozomii șefiei, pe care o exercită la un nivel mai mare sau mai mic, în funcție de mediul în care trăiesc. Simțul onoarei și spiritul cavaleresc cald, onest și direct, de care dau dovadă, îi fac să fie plăcuți și apreciați.

Cu entuziasmul lor copleșitor și contagios au darul de a-i motiva și dinamiza pe ceilalți, de a-i face să se ralieze cu trup și suflet proiectelor lor. Căci cei născuți în semne de Foc, extrem de creativi și de constructivi, au veșnic capul plin de proiecte de viitor. Pentru ei, trecutul nu este deloc interesant, iar prezentul este doar o poartă larg deschisă către promisiunile viitorului. Creativitatea lor nu este abstractă, ci una care cere înfăptuire grabnică. Spontani și grăbiți, nu acceptă tărăgănarea în niciun domeniu al vieții.

Sunt considerați cei mai norocosi oameni ai zodiacului, iar asta se întâmplă fiindcă au o intuiție a ocaziilor favorabile ieșită din comun. Nasul lor pare a fi facut pentru a “mirosi” sansele, posibilitatile de a se pune in valoare. In mod surprinzator, exista situatii in care dau dovada de o incredibila candoare si naivitate, lasandu-se pacaliti sau pagubiti fara sa clipeasca. Dar nu sunt ei oamenii pe care sa-i infranga un esec – o iau de la capat, siguri de ziua de maine. Pentru ei este important cum apar in lume; egocentrici si orgoliosi, vor sa fie intotdeauna in frunte, in mijlocul atentiei. Uneori dau impresia ca nici nu evolueaza in lumea reala, ci pe o scena, unde pot fi admirati si aplaudati.

Simtul lor dramatic este foarte dezvoltat, iar manifestarile lor sunt zgomotoase, demonstrative sau exagerate. Chiar si accesele lor de furie si violenta sunt spectaculoase. Nevoia de independenta si libertate este foarte mare si ii impinge spre spatii largi, facand din ei calatori impatimiti sau mari exploratori.

În dragoste
Sunt romantici si inflacarati. Se aprind repede, ard intens și… se sting. Apoi iau ciclul de la capat. Cat timp sunt indragostiti, își fac perechea să se simtă unică și fericită, copleșind-o cu surprize și daruri, antrenând-o in distractii nebunesti sau prezentandu-i proiecte stralucitoare de viitor. Dar psihologia lor sexuala nu este deloc simpla. Romantismul primeaza asupra sexualitatii, iar mecanismul erotic are nevoie de anumite scenarii.

Semnul de Foc tinde sa transforme obiectul iubirii in simbol, in jurul caruia tese plasa fanteziei. Are nevoie de anticipare, de sperante, de stimuli imaginativi, vizuali și verbali. Detestă rutina. Când nu-și găsesc împlinirea sentimentală, pot deveni un fel de Casanova, dacă e bărbat, sau o devoratoare de amanti, daca e femeie; sau fani ai cluburilor deocheate, revistelor ori filmelor erotice. Pana cand se indragostesc din nou…

Semnele de Aer: Gemeni, Balanta, Varsator

Cu Semnele de Aer intram in sfera mentalului, a ratiunii si adevarului. Acolo unde altii ar rosti: “Minunat!” sau “Nu-mi place asta!”, cei nascutii in zodii de Aer vor intreba “de ce?” sau “cum?”.

Rationalii
Pentru ei este primordial sa inteleaga. Apoi vor incerca sa sistematizeze. In acest scop, investigheaza structurile de dincolo de evenimente si situatii si cauta sa le incadreze in sistemele potrivite. Daca incadrarea nu se potriveste, vor crea noi sisteme. Capacitatea lor de abstractizare nu are limite, la fel ca si talentul cu care stabilesc conexiuni, raporturi intre concepte.

Curiozitatea si proverbiala lor dotare intelectuala ii determina sa se instruiasca, indiferent ca o fac in institutii specializate sau ca simpli autodidacti. Setea lor de cunoastere nu are seaman in zodiac.

Ca temperament, sunt flexibili si adaptabili, mobili, vioi, binevoitori si optimisti. In comportament, ca si in gandire, sunt subtili, diplomati si complicati. Marea lor putere de adaptare ii poate face sa para schimbatori sau oportunisti.

Au un spirit social foarte dezvoltat. Nu le place sa stea singuri, trebuie sa interactioneze cu ceilalti, sa comunice, sa schimbe idei, indiferent ca o fac in barfe inofensive, in discutii inteligente sau polemici instructive. Dar interlocutorii lor trebuie sa isi formuleze cu grija afirmatiile, fiindca precis li se vor cere explicatii si argumente. Lasand la o parte schimbul de idei, in relatii sunt politicosi, amabili si serviabili.
Cu toate astea, celorlalti le par ca fiind destul de distanti. Raceala lor aparenta are cel putin doua cauze. Una ar fi nevoia de libertate si independenta, care ii face sa se teama de relatiile prea stranse, care i-ar putea ingradi sau le-ar crea obligatii. Cealalta ar fi legata de substratul emotional.

In dragoste
Se descurca destul de greu cu sentimentele. In general, incearca sa-si reprime glasul inimii, mascand astfel o mare sensibilitate, care-i face vulnerabili. Unii sunt constienti de fragilitatea lor afectiva, altii nu. Sau nu vor sa fie. Oricum, cu totii se vor stradui sa nu o arate. In situatii in care un semn de Pamant ar veni cu un brat de flori, iar unul de Foc ar face o declaratie inflacarata, ei vor discuta despre vreme sau se vor uita pe pereti.

Trebuie sa fii foarte intuitiv, foarte fin psiholog sau… bun astrolog ca sa ii intelegi. Au o sensibilitate acuta, care ii face usor de ranit si ii inclina spre dependenta afectiva. Au o mare nevoie de tandrete si simpatie, chiar daca sunt incapabili sa-si exteriorizeze sentimentele. Iar sentimentele pe care le ascund cu grija sunt curate si pure, caci pe cat sunt de complicati in gandire, pe atat sunt de copilarosi, naivi si idealisti in emotii.

Trebuie sa ii abordezi cu mult tact daca vrei sa ti-i apropii. Revendicarile sentimentale violente ii pot paraliza sau ii pot face sa-si ia zborul, chiar daca te indragesc sincer. De aceea, adeseori sunt catalogati drept inconstanti, superficiali si insensibili. Ca sa reziste, relatiile lor de cuplu trebuie sa se bazeze pe amicitie si complicitate. Sexul nu este esential pentru ei, desi il practica cu mare arta si rafinament.

Semnele de Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn

Sunt prevazatori, pentru ca au o mare nevoie de siguranta. Cu aceste semne pasim pe teren ferm, solid. Avand o mare nevoie de siguranta fizica si materiala, si-au dezvoltat simtul de prevedere, prudenta, ratiunea si controlul.

Practici si realisti
Sunt de neintrecut cand e vorba de analiza si executie. Ordinea si metoda, combinate cu strategia si diplomatia devin instrumente eficiente in mana lor. Sunt calmi, linistiti, ponderati si rezervati. O data ce le-ai castigat increderea, te poti bizui pe ei – sigur nu te vor dezamagi.

Fidelitatea lor se naste din nevoia de constanta si permanenta. Ca rezultat al nevoii de siguranta, isi doresc sa fie acceptati de societate si sa se integreze cat mai bine in sistemele ei. Conservatori si traditionalisti, se tem de nou si nu agreeaza deloc neprevazutul.
Convinsi ca orice lucru solid are nevoie de o perioada de gestatie, nu se grabesc sa ia decizii. O fac doar dupa o analiza minutioasa a situatiei si, fara s-o stie, sunt adevarati experti ai studiilor de fezabilitate. Insa gasim printre ei multi indivizi dogmatici, ingusti la spirit, tipicari, rigizi si incapatanati. Dupa ce au hotarat un lucru, arareori se mai intorc din drum.

Pornesc la treaba cu rabdare si tenacitate. Nu se feresc de munca grea, iar rutina nu ii deranjeaza. De altfel, sunt semnele care se descurca cel mai bine in treburile zilnice. Realitatea prezenta si concreta este domeniul in care evolueaza cel mai bine.
Se intereseaza de ceea ce se petrece in lume, in tara lor, in orasul lor, la slujba lor sau in familie, doar pentru a se pregati sa faca fata cat mai bine evenimentelor, pentru a sti cum sa-si foloseasca aptitudinile, cum sa-si construiasca o viata sigura, productiva si implinita, cum sa obtina profituri.

Conectati prin toate fibrele la lumea concretului, manuiesc materia cu indemanare, indiferent ca e vorba de obiecte, case, terenuri sau bani. Pentru toate astea au un simt innascut, cum, de altfel, au intuitii admirabile si in ceeea ce priveste oamenii care le-ar putea fi de folos sau, dimpotriva, dauna.

Legatura lor cu realitatea se face prin intermediul simturilor fizice. Semnele de Pamant au o relatie excelenta cu propriul trup si sunt foarte sensibile. Simturile lor percep toti stimulii din jur, ii ajuta sa cunoasca si sa analizeze natura obiectelor sau mecanismele experientelor personale, constituind astfel un sistem prin care interactioneaza cu viata.

Isi conserva bine sanatatea, fie pentru ca nu-si reprima si nu-si subevalueaza nevoile fizice, fie pentru ca “antenele” le semnaleaza din timp daca ceva nu merge bine.

In dragoste
In dragoste, arareori o iau razna. Pentru ei, romantismul este doar cireasa de pe tort, iar sexualitatea este baza. Sunt extrem de senzuali si savureaza amorul carnal (inclusiv Fecioarele, chiar daca, pudice, o arata mai rar).
Performantele lor sunt constante, fiindca nu le displace rutina, iar sexul face parte din viata lor asemenea hranei sau somnului. E drept ca le cam lipseste fantezia, dar compenseaza prin cantitate si rezistenta.

Semnele de Apa: Rac, Scorpion, Pesti

Pentru nativii Semnelor de Apa, totul e senzatie, emotie, perceptie.
Cu semnele de Apa plonjam in lumea enigmatica a subconstientului esential. Structurile, teoriile si principiile sunt notiuni care rareori se regasesc in modul lor de operare. Si asta pentru ca simtul nu poate fi masurat, definit sau incorsetat in legi.

Imaginatia este unul dintre harurile lor de pret. De fapt, se pare ca acesti nativi nici nu gandesc conceptual, ci in imagini. Uneori par sa primeasca raspunsurile de-a gata, fara sa stie de unde le vin. Nu se pot justifica, iar daca ii fortezi sa explice de ce au actionat intr-un anume fel sau au facut o anume observatie, tind sa se inchida in sine sau vin cu cele mai absurde argumente.

Nu le lipseste inteligenta, nici vorba (in fond, Einstein sau Bill Gates apartin semnelor de Apa), doar ca, la ei, inteligenta functioneaza… altcumva! Daca ii privesti din afara, sunt oameni linistiti, simpatici, intelegatori, rabdatori si toleranti. Uneori par pasivi sau indolenti, alteori, irationali si plini de toane. Pentru unii, sunt magnetici si fascinanti, pentru altii – enervanti si de neinteles.

In ce-i priveste, inclina sa ia oamenii asa cum sunt si, mai ales, sa-i inteleaga. Ei stiu ca nu exista un singur adevar, ci mai multe, ca lucrurile au nenumarate fatete, ca ceilalti sunt fiinte complexe. De altfel, sunt familiarizati cu latura intunecata a naturii umane.

Manifesta o empatie si o intelegere care deschid sufletele. Simt emotiile celor din jur, le ghicesc usor starea de spirit. Fiindca sunt plini de compasiune si stiu sa pastreze un secret, oamenii li se destainuiesc fara retineri.

Pe de alta parte, dau o mare importanta primei impresii, nutrind simpatii si antipatii puternice. Pentru ei, intuitia, presimtirile, visele sau telepatia fac parte din viata cotidiana si stau la baza multor decizii. Enervant este ca, ulterior, se dovedeste ca au avut dreptate sa procedeze cum au procedat.

Antenele lor sensibile le spun ca dincolo de realitate exista o lume nevazuta, in care actioneaza forte subtile. Credinta lor merge de la simpla superstitie pana la comuniunea de natura mistica. Dar marea implinire a vietii lor ramane iubirea. Indiferent ca este vorba de iubirea de semeni, de cea materna sau de cea pentru partener, aceasta este nesecata si poate duce pana la sacrificii.

În dragoste
În dragoste, pot merge de la devotament până la a trăi prin celălalt, până la contopire și pierderea identității. În cuplu, partenerul se poate simți copleșit sau chiar sufocat de atâta atenție, iar uneori nu face față poverii sentimentelor revărsate asupra lui. Iar nativii semnelor de Apaă adună câteva decepții sentimentale, până când învață să-și dozeze sau să-și strunească afectivitatea. Asta nu exclude însă recidiva. Dar, de la o experiență la alta, ei își regăsesc intactă capacitatea de a iubi.

Din punct de vedere sexual, sunt semnele care oferă cea mai mare bogăție de trăiri. Intuiția le spune ce anume își dorește ființa dragă, iar expresia lor erotică este foarte nuanțata și profundă.

Importanța Ascendentului: 5 lucruri obligatoriu de știut

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Horoscop