Adrian Streinu-Cercel face noi declarații. Ce spune medicul despre salutul cu pumnul?

Adrian Streinu-Cercel face noi declarații. Ce spune medicul despre salutul cu pumnul?

Adrian Streinu-Cercel vine cu noi recomandări, mai ales acum când bilanțul infectărilor a depășit pragul de 10.000 de cazuri. În aceste condiții, profesorul recomandă purtarea măștii de protecție, distanțarea socială și chiar renunțatul la salutul cu pumnul.

Dacă până acum simpla strângere a mâinii era înlocuită cu salutul cu pumnul, Streinu-Cercel recomandă românilor să renunțe la acest mod. El a declarat că în acest fel, microbii de pe mâna partenerului ajung rapid pe față. Acest lucru ar stopa răspândirea virusului, ba mai mult există și alte forme de salut care denotă tot respect. Simpla mișcare din cap sau mâna dusă la inimă ne pot proteja mult mai mult.

Citește revista Avantaje ediția de noiembrie aici: https://magazines.ringier.ro/editie/avantaje-noiembrie-2020/#pagina-1

„Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii – n.red.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru', a spus Streinu-Cercel.

Distanțarea socială este necesară atât în public, cât și în familie, deoarece poate fi un cadru cu risc mare de infectare.

„Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-CoV-2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contactați între dumneavoastră, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie', a mai declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri