Adrian Streinu-Cercel l-a pus la zid pe Dan Bittman, în direct la TV

Adrian Streinu-Cercel l-a pus la zid pe Dan Bittman, în direct la TV

Dan Bittman, solistul trupei „Holograf' a fost invitat la „Sinteza zilei' unde și-a spus părerea referitor la măsurile luate de autorități în contextul actual creat de pandemia de coronavirus.

Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii „Sinteza zilei', de la Antena 3 l-a întrebat pe cântăreț ce părere are despre situaţia actuală în România în plină criză sanitară. Răspunsul lui Dan Bittman a surprins pe toată lumea: „Să dea Dumnezeu să mor și eu de COVID. Nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante'.

Imediat după această declarație, în emisiune a intervenit medicul Adrian Streinu-Cercel care i-a oferit un răspuns artistului.

„Oamenii ies toţi din ture, astfel încât unii încep să plângă în momentul în care ies din acele costume nenorocite ca de pinguini. Imaginaţi-vă ce înseamnă să stai şi să consulţi în acel costum. Este uşor să punem sub semnul întrebării absolut orice. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt. Toţi avem o pandemie şi încă doi ani de zile de aici încolo va trebui să facem faţă şi să trecem cu bine dacă vom fi uniţi', a spus medicul la „Sinteza zilei'.

Tot în intervenția sa, profesorul de la Matei Balș a menționat că toate testele pentru depistarea Covid-19 sunt corecte.

„Din punct de vedere tehnologic, Matei Balş a fost singurul institut din România care în februarie a putut să pună la dispoziţie pe platforme PCR modalitatea de determinare a acestui virus şi asta am făcut-o cu pregătiri cu mulţi ani în urmă.(…) Să ştiţi că testele sunt corecte, au martori, adică martorul se compară cu proba şi spune chiar dacă este pozitiv sau negativ.

Nu există niciun fel de dubiu. Problema apare, însă, la modalitatea în care se recoltează din nasul pacientului, ca să spun aşa. Dacă iei din vârful nasului, nu o să obţii mare lucru, dar dacă iei exact aşa cum scrie la carte, atunci testul este corect, cu maximă marjă de sensibilitate' a mai precizat medicul Adrian Streinu-Cercel.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro