Hoții se înmulțesc pe timp de pandemie. Ce au pățit doi bătrâni din Galați?

Hoții se înmulțesc pe timp de pandemie. Ce au pățit doi bătrâni din Galați?

Infractorii se adaptează şi la vremuri de pandemie, metoda „Accidentul' fiind dusă la un alt nivel. Astfel, escrocii au găsit o nouă modalitate pentru a-i păcăli pe români, în special persoane în vârstă, profitând de contextul generat de răspândirea noului SARS-CoV-2.

Polițiștii spun că escrocii își sună victimele pe telefonul fix și, sub pretextul că le sunt rude apropiate, îi anunță că sunt infectați cu noul coronavirus și le cer între 5.000 și 10.000 de lei.

Zeci de persoane au primit în ultimele zile apeluri dubioase în care au fost înșiințate că presupuse rude sau prieteni de familie ar fi fost infectați cu noul SARS-CoV-2 şi ar avea nevoie urgentă de bani pentru a cumpăra aparate de oxigen și medicamente, dar și pentru transport medical.

Pentru ca victima să nu aibă timp ca să îşi revină din şoc, infractorii se oferă să vină cât mai repede pentru a lua banii.

Metoda „Accidentul' devine metoda „Covid-19'

Ultimele victime ale noii metode sunt doi bătrâni din Galați. Cele două victime au căzut în plasa escrocilor și, speriate de faptul că rudele se află în pericol, au plătit nu mai puțin de 5.000, respectiv 9.000 de lei. Polițiștii au anunțat că au deja un cerc de suspecți.

Potrivit Știri.tvr.ro, polițiștii le cer oamenilor să fie foarte atenți atunci când primesc astfel de telefoane. De asemenea, recomandă cetățenilor să nu ofere date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor.

Mai mult de atât, recomandare autorităților este să nu comunice adresa de domiciliu nici unei persoane necunoscute care îi apelează, să nu trimită sume de bani persoanelor necunoscute, indiferent de cât de impresionantă ar fi situația relatată de acestea la telefon.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri