Adevărul neștiut despre medicul erou din Piatra-Neamț

Adevărul neștiut despre medicul erou din Piatra-Neamț

Sâmbătă, 14 noiembrie, a avut loc o dramă la fel de gravă ca cea din Colectiv de acum 5 ani, însă de data aceasta în Piatra-Neamț. Un incendiu devastator a avut loc la Spitalul din Piatra-Neamț și 10 pacienți internați la Terapie Intensivă și-au pierdut viața.

Printre persoanele grav rănite a fost și medicul Ioan Cătălin Denciu. Acesta și-a riscat propria viață și a suferit arsuri grave, în proporție de 40% din suprafața corpului, pentru a salva pacienții.

Majoritatea pacienților erau infectați cu noul coronavirus și erau intubați. Pentru a determina cauzele acestei drame, Parchetul General a demarat o anchetă penală.

Medicul Ioan Cătălin Denciu, în vârstă de 48 de ani, este medic specialist ATI și a devenit eroul dramei de la Piatra Neamț. Din păcate, acesta a suferit arsuri grave și a fost transportat de urgență la București, la Spitalul Fundeni. Aici medicii au intervenit chirurgical, ulterior, cu un avion militar a fost trasportat la un spital din Belgia.

„Arsura reprezintă distrucţie celulară masivă, acută, cu apariţia de şoc, cu dezechilibre metabolice şi imunologice. În cazul medicului, gradul III înseamnă colorit roşu-brun, distrugere de derm, cu necesar absolut de grefare, procedeu care se face după recuperare, în care suportul vital va fi baza. Colegul nostru are undeva la 120, între 100-140, însemnând complicaţii multiple şi risc mare de deces. Îi dorim multă sănătate. Tot corpul medical este alături de el, a declarat medicul ATI, Andra Cristiana Tăbăcaru, din Constanţa.

Mărturia unei paciente

O fostă pacientă a medicului l-a descris pe acesta ca fiind o persoană caldă și grijulie, iar faptul că și-a riscat viața pentru pacienți nu a surprins-o.

Potrivit Digi24, Daniela Iacob a povestit că l-a cunoscut pe Cătălin Denciu în urmă cu șase ani, când a suferit o intervenție chirurgicală și era speriată de anestezie.

'Eram timorată, dar el m-a pregătit. Mi-a dat putere, curaj, m-au impresionat calmul, căldura, profesionalismul, atenția cu care mi-a spus acele cuvinte. La trezire mi-a fost alături, la fel de grijuliu, cald. Nu pot spune că l-am cunoscut bine, l-am văzut doar atunci, dar m-au impresionat căldura din voce, finețea, omenia din comunicare, dorința lui de stabili o legătură prietenească. Auzind de tragedia care s-a întâmplat m-am tulburat foarte mult. Nu m-a surprins atitudinea sa umană, curajoasă, pur creștinească până la urmă de a-și pune viața în pericol pentru aproapele său', a declarat fosta pacientă.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri