Adevărul neștiut despre medicul erou din Piatra-Neamț

Adevărul neștiut despre medicul erou din Piatra-Neamț

Sâmbătă, 14 noiembrie, a avut loc o dramă la fel de gravă ca cea din Colectiv de acum 5 ani, însă de data aceasta în Piatra-Neamț. Un incendiu devastator a avut loc la Spitalul din Piatra-Neamț și 10 pacienți internați la Terapie Intensivă și-au pierdut viața.

Printre persoanele grav rănite a fost și medicul Ioan Cătălin Denciu. Acesta și-a riscat propria viață și a suferit arsuri grave, în proporție de 40% din suprafața corpului, pentru a salva pacienții.

Majoritatea pacienților erau infectați cu noul coronavirus și erau intubați. Pentru a determina cauzele acestei drame, Parchetul General a demarat o anchetă penală.

Medicul Ioan Cătălin Denciu, în vârstă de 48 de ani, este medic specialist ATI și a devenit eroul dramei de la Piatra Neamț. Din păcate, acesta a suferit arsuri grave și a fost transportat de urgență la București, la Spitalul Fundeni. Aici medicii au intervenit chirurgical, ulterior, cu un avion militar a fost trasportat la un spital din Belgia.

„Arsura reprezintă distrucţie celulară masivă, acută, cu apariţia de şoc, cu dezechilibre metabolice şi imunologice. În cazul medicului, gradul III înseamnă colorit roşu-brun, distrugere de derm, cu necesar absolut de grefare, procedeu care se face după recuperare, în care suportul vital va fi baza. Colegul nostru are undeva la 120, între 100-140, însemnând complicaţii multiple şi risc mare de deces. Îi dorim multă sănătate. Tot corpul medical este alături de el, a declarat medicul ATI, Andra Cristiana Tăbăcaru, din Constanţa.

Mărturia unei paciente

O fostă pacientă a medicului l-a descris pe acesta ca fiind o persoană caldă și grijulie, iar faptul că și-a riscat viața pentru pacienți nu a surprins-o.

Potrivit Digi24, Daniela Iacob a povestit că l-a cunoscut pe Cătălin Denciu în urmă cu șase ani, când a suferit o intervenție chirurgicală și era speriată de anestezie.

'Eram timorată, dar el m-a pregătit. Mi-a dat putere, curaj, m-au impresionat calmul, căldura, profesionalismul, atenția cu care mi-a spus acele cuvinte. La trezire mi-a fost alături, la fel de grijuliu, cald. Nu pot spune că l-am cunoscut bine, l-am văzut doar atunci, dar m-au impresionat căldura din voce, finețea, omenia din comunicare, dorința lui de stabili o legătură prietenească. Auzind de tragedia care s-a întâmplat m-am tulburat foarte mult. Nu m-a surprins atitudinea sa umană, curajoasă, pur creștinească până la urmă de a-și pune viața în pericol pentru aproapele său', a declarat fosta pacientă.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri