Adevărul din spatele comediei “Dennis pericol public”

Comedia “Dennis pericol public” a avut un impact atât de puternic la public încât este aproape imposibil ca atunci când auzi acest titlu, să nu-ți amintești instantaneu de chipul furios-intrigat-speriat al lui Walter Matthau (George Wilson) și de chipul angelic, doar aparent nevinovat, al lui Mason Gamble (Dennis Mitchell), care reușește să-i întoarcă existența cu susu-n jos bătrânelului morocănos.

Prima versiune a comediei, însă, a apărut în 1959 și a avut altă distribuție.

Cum s-a născut ideea filmului “Dennis pericol public”

Conform www.omgcheckitout.com, ideea filmului “Dennis pericol public” a pornit de la o serie de benzi desenate publicate în 1951 în nu mai puțin de 16 ziare. Ele au fost realizate de Hank Ketcham, care și-a găsit inspirația în propriul fiu, Dennis.

Într-o zi, soția lui Ketcham a încercat să-l culce pe micuțul Dennis, dar, în loc să doarmă, acesta a făcut o dezordine inimaginabilă în cameră. Descoperindu-i isprava, mama a izbucnit deznădăjduită în fața lui Ketcham: “Fiul tău este un pericol real!”. Ketcham, de profesie ilustrator, a folosit această replică a nevestei pentru a crea un fenomen unic.

Dennis cel real a avut o copilărie și o adolescență marcate de drame

Dennis cel real, fiul ilustratorului Ketcham, nu a avut o copilărie fericită. Mama lui a murit pe când el avea 12 ani, din pricina unei supradoze de droguri. În aceeași perioadă, părinții lui se aflau în plin divorț. După moartea acesteia, Ketcham s-a mutat în Elveția cu noua lui soție.

Pentru că micuțul Dennis nu s-a putut adapta cu niciun chip în noua țară, tatăl lui l-a trimis înapoi în SUA. Aici a locuit într-un internat până în momentul în care s-a înrolat în armată. Apoi, Dennis a decis să lupte în războiul din Vietnam. Ca mulți soldați aflați pe front în acea perioadă, tânărul  dezvoltat stres posttraumatic. Deși a încercat să păstreze legătura cu tatăl său, aceasta s-a deteriorat și, într-un final, s-a rupt.

Într-un interviu pe care Hank Ketcham l-a acordat în acea perioadă în The New York Times, acesta nu a putut spune despre fiul său decât că “trăiește undeva în Est și își vede de treburile lui”.

Cine sunt actorii care au intrat în pielea protagoniștilor din prima versiune a comediei “Dennis pericol public”

În prima versiune a comediei, Dennis a fost interpretat de Jay North, unul dintre cei mai talentați actori de vârstă mică ai anilor ’60. Acesta jucase deja în multe filme înainte de a primi rolul din “Dennis pericol public”. Ulterior acestui rol, Jay a devenit vocea lui Bamm-Bamm Rubble, după care a jucat în filme precum “Zebra in the Kitchen” și “Maya”.

Herbert Anderson a interpretat rolul tatălui lui Dennis, Henry Mitchel. A mai jucat în filme precum “Navy Blues”, “The Body Disappears”, , “Battleground”, “Give My Regards to Broadway”, “Excuse My Dust”, “Island in the Sky”, “The Benny Goodman Story”, “Kelly and Me”, “Joe Butterfly”. La televiziune a apărut în multe seriale și spectacole: “Crossroads”, “Perry Mason”, “My Three Sons”, “Bewitched”, “Family Affair”, “Ironside”, “Gunsmoke”. Și-a încheiat cariera de actor în 1982, după o intervenție chirurgicală la inimă. Anderson a murit în 1994, la 77 de ani.

Gloria Henry a jucat rolul mamei lui Dennis, Alice Mitchell. Până la acest rol, Gloria a realizat diverse emisiuni radio și a jucat în piese de teatru. Rolul Alice Mitchell i-a adus celebritatea. Din păcate, după acest rol, a mai avut parte doar de roluri mici în sitcomul “Silver Spoons“, in serialele “Rita Hayworth: The Love Goddess”, “Dallas”, “Falcon Crest”, “The Snoop Sisters”. Apoi a intrat într-un con de umbră. Gloria Henry are, azi, 95 de ani.

Citeste si 

Cum arată Jacqueline Bisset la aproape 74 de ani

Cum arată azi Gary Cole, actorul din Telefonul de la miezul nopții'

Sursa foto: hepta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete