Acestea sunt universitățile celebre care predau cursuri de…fericire

universitățile celebre care predau cursuri de fericire

Căutăm adesea fericirea, fără a ști exact unde să o găsim.'A fi fericit' se raportează pȃnă la urmă la propriile noastre nevoi și așteptări de la viaţă.  Cu toate acestea, există câteva universități celebre care predau cursuri de…fericire.

Fericirea este un termen relativ, ușor de interpretat. Ea are legătură, ȋntr-o accepţiune universal valabilă, cu starea de bine. Ne putem simţi bine atunci cȃnd reușim să ne atingem obiectivele propuse, atunci cȃnd suntem ȋn braţele omului pe care ȋl iubim sau cȃnd ne ȋmplinim o dorinţă ascunsă.

Acestea sunt universitățile celebre care predau cursuri de…fericire

Specialiștii ȋn psihologie au căutat soluţii pentru această nevoie umană de a ne simţi bine. Și au ajuns la concluzia că, dacă nu o avem, cu siguranţă putem ȋnvăţa această stare de bine. Ȋn prezent, Universităţi prestigioase precum Harvard și Yale, oferă studenţilor cursuri de fericire. Pionier ȋn acest domeniu este cursul Psihologia și viaţa bună' de la Yale care este frecventat anual de aproximativ 1200 de studenţi interesaţi să ȋnveţe starea de bine. Materialul de curs, conceput de Laurie Santos, profesoară de psihologie, este prezentat ȋn două conferinţe săptămȃnale. Ȋn cadrul cursului, studenţii ȋnvaţă elementele de bază, care sunt adeseori dificil de pus ȋn practică, pentru a avea o viaţă satisfăcătoare.

Urmȃnd aceiași pași, specialiștii de la Harvard au inaugurat un curs asemănător cu cel de la Yale.

Ȋn lumea ȋntreagă există cursuri asemănătoare ȋn cadrul cărora se predau pașii pentru a ajunge la fericire. De exemplu ȋn India, cunoscutul Dalai Lama a creat Un curriculum al fericirii', curs ce este susţinut pentru studenţii din New Delhi. Ȋn cadrul cursului, profesorii ȋncearcă să ȋi ȋnveţe pe participanţi bucuria și să le dezvolte acestora capacităţile empatice. Ȋn plus, a ȋncerca să ȋi ȋnveţe pe studenţi fericirea ȋncă din școală, ȋnseamnă să le ȋntărească personalitatea.

Mai multe școli britanice și din Austria au preluat acest model și au introdus ȋn programele lor Ore de fericire' cu frecvenţă săptămȃnală, ȋn cadrul cărora cursanţii ȋnvaţă să ȋși recunoască emoţiile, să ȋși fixeze obiective pozitive pentru a căror ȋndeplinire să lucreze ȋn fiecare zi.

Printre cele mai importante lucruri care se ȋnvaţă la orele de fericire' sunt exerciţii care constau ȋn alcătuirea unor liste cu motivele pentru care să fie recunoscători ȋn fiecare zi, cum să doarmă mai bine, cum să petreacă mai mult timp de calitate cu persoanele importante din viaţa lor, cum să renunţe la reţelele sociale și să ȋși dedice ȋn fiecare zi timp pentru a se conecta cu ei ȋnșiși.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum poți slăbi rapid și sănătos cu dieta 80/20? Rezultatele apar fără să renunți la alimentele preferate

De ce ar trebui să petreci mai mult timp în cadă după 40 de ani? Uite ce efecte au băile calde asupra organismului

Planta pe care trebuie să o ai și tu în casă! Te va scăpa de multe neplăceri

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie