Acesta este cel mai vechi sat din România. Aici timpul parcă se oprește în loc

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
În România există foarte multe locuri despre care nu a auzit nimeni, dar care păstrează vie o imagine de demult a țării noastre. Un astfel de loc este satul Firijba, un loc în care timpul parcă s-a oprit în loc.

Satul Firijba este considerat cel mai vechi sat românesc, istoricii fiind de părere că acesta datează încă de pe vremea dacilor. Primele atestări documentare apar în anul 1850, atunci când domnitorul Cuza menționează locul în nomenclator, cu 100 de persoane, potrivit cunoastelumea.ro.  Satul Firijba impresionează prin frumusețea sa și prin faptul că locul nu a suferit foarte multe modificări din trecut și până în prezent. Acest loc de poveste se află comuna Popeşti, județul Vâlcea.

Ce este atât de special la acest sat?  Firijba este un loc aflat între dealuri, iar pe timp de iarnă drumul este foarte greu accesibil. În timpul verii, acest loc are o frumusețe aparte. Drumurile prăfuite și neasfaltate amintesc de satul pitoresc de demult, iar imaginea este completată de casele care au păstrat arhitectura acelor timpuri.

Firijba a conservat imaginea satului românesc, iar acest loc atrage în prezent foarte mulți turiști, în principal străini, care își doresc să investească în această zonă și să o transforme într-o destinație turistică.  În cazul în care nu ai planuri pentru acest weekend, poți alege să vizitezi acest sat, care cu siguranță te va impresiona.

Urmăește materialul video pentru a vedea imagini din acest loc.

 

Foto: facebook

Citește și:

Cele mai spectaculoase teatre ale lumii

Cele mai frumoase cascade din România. Trebuie să ajungi și tu aici

Locul în care dorințele devin realitate. Trebuie să ajungi aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video