Absint

Homepage  / A

absintUtilizat initial ca medicament pentru tratarea afectiunilor de stomac si cunoscut in Franta sub denumirea de “Zana verde”, absintul a avut partea lui de glorie in secolele XIX si XX, cand a fost la moda in randul artistilor francezi dornici sa fie vizitati de muze.

Controversat din cauza efectelor sale afrodisiace, absintul este consumat din aceleasi motive. Fiind o bautura alcoolica tare – de 70 de grade -, au fost inregistrate cazuri in care cei care au consumat-o si-au descoperit latura agresiva, au atins stari de nebunie, ba mai mult, unii au ajuns chiar sa ucida.

Din acest motiv, absintul a fost interzis in tari ca Belgia (1905), Elvetia (1908), Statele Unite ale Americii (1912), Italia (1913), Franta (1915) sau Germania (1923).

Ulterior a fost redusa cantitatea de tujon din compozitie – absintul este o combinatie de pelin, anason si plante aromatice, tujonul fiind un compus al pelinului care provoaca stari halucinogene asemanatoare celor provocate de doguri -, iar bautura poate fi consumata din nou.

 

 

 

 

 

 

Foto: Shutterstock.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news