Alege ghiozdanul ideal pentru copilul tău

ghiozdanul ideal

Copilul tău trebuie să aibă o postură frumoasă și corectă. Pentru asta, e nevoie de un ghiozdan corespunzător. Nu-l împovăra cu un model ultrasofisticat, dar greu și incomod.

De câte ori n-ai văzut pe stradă elevi de gimnaziu sau de liceu cu o postură a corpului nefirească? Te-ai gândit că de vină pentru acest neajuns ar putea fi și alegerea unui ghiozdan nepotrivit, greoi, mult prea mare sau ales greșit pentru conformația copilului, mai ales în cei patru ani din învățământul primar? Ai grijă ca lățimea ghiozdanului să nu fie mai mare decât spatele copilului, să nu fie mai lung decât fundul, alege un material de bună calitate, să nu miroasă a vopseluri dubioase, să aibă cusături țepene și barete, late,  speciale pentru a nu-i răni umerii.

Medicii ortopezi spun că numărul copiilor care suferă de scolioză şi cifoză este tot mai mare, iată de ce ghiozdanul ideal trebuie să aibă 8,2% din greutatea copilului.

Chiar dacă alegerea finală îți aparține ție, după considerente ce țin exclusiv de sănătatea copilului, nu strică să-l împlici și pe el în alegerea primului ghiozdan… este totuși o experiență aparte.

Trollere sunt o fiță! 

Chiar dacă mai toți copiii au tendința să aleagă frumoasele și coloratele trolerele, află că ele nu sunt bune pentru cei mici. Cei mai mulți au tendința să se întoarcă în spate spre ele, în timp ce le trag, astfel încât coloana stă mult timp într-o poziţie nefirească. Medicii precizează că un bagaj mai greu de două kilograme deformează, în timp, coloana și poate provoca dureri mari de spate.

Florentina Mușat

foto: 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie