8 trucuri de cumpărături care te vor face să economisești o mulțime de bani

Probabil că au existat momente în care ai intrat într-un magazin pentru a cumpăra unul sau două lucruri și ai ajuns să îți umpli coșul până la refuz. Asta pentru că magazinele știu cum să te ademenească cu muzica lor plăcută și cu amenajarea culoarelor. Iată câteva trucuri pentru a economisi.

Multe magazine își plasează departamentul floral aproape de intrare, astfel încât oamenii se vor simți imediat bine și vor avea o stare de spirit plăcută. Nu numai atât, dar și culoarele devin din ce în ce mai mari pentru a-i încuraja pe oameni să împingă cărucioare mari de cumpărături care îi fac să cumpere mai multe produse decât au nevoie.

Iată câteva trucuri care te vor salva de capcana marilor magazine

  1. Bea apă înainte de a merge la cumpărături. Potrivit Bright Side, un studiu realizat la Universitatea Twente din Olanda a descoperit că a bea multă apă înainte de a merge la cumpărături ar putea fi benefic pentru cheltuielile tale. Ei au ajuns la concluzia că a avea vezica plină și de a încerca să o controlezi îi ajută pe oameni să își tempereze și nevoia de a cumpăra lucruri inutile. Poate că se grăbesc să plece și să ajungă la cea mai apropiată toaletă și de aceea cumpără doar lucrurile de care au cu adevărat nevoie.
  2. Folosește bancnote noi și curate. Un alt studiu a arătat că există o legătură între a avea asupra ta bancnote noi și curate și a cheltui mai puțin. Bancnotele vechi și, eventual, murdare îi fac pe oameni să simtă că trebuie să scape de ele și, prin urmare, să cumpere articole în plus. Pe de altă parte, banii nou-nouți îi fac să se simtă mai puternici, iar aceștia fac un efort pentru a-i păstra în portofel mai mult timp, dacă este posibil.
  3. Comunică puțin cu vânzătorii. În timp ce mergi la cumpărături pentru haine, ești adesea întâmpinat de un vânzător care va încerca să te ajute în ceea ce cauți. În efortul lor de a fi buni la locul de muncă, s-ar putea să îți ofere opțiuni suplimentare. În acest caz, în loc să cumperi singurul lucru pe care ți-l doreai la început, s-ar putea să ajungi să găsești și alte lucruri care îți plac. Nu numai atât, dar s-ar putea să cumperi ceva și din obligație față de persoana care te-a ajutat atât de mult și ți-a arătat atât de multe articole.
  4. Nu lua un coș de cumpărături mare. Imaginează-ți că te afli într-un magazin mare în care există sute de mii de opțiuni pe care le poți cumpăra. Să ai un coș de cumpărături pare logic în cazul în care găsești lucruri care nu sunt pe lista ta. Cu toate acestea, acesta este un motiv pentru care s-ar putea să ajungi să cheltui mai mult decât ai planificat inițial și să cumperi lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie. Așadar, în loc de un cărucior, ia un coș mai mic sau folosește-ți mâinile pentru a căra puținele lucruri de care ai nevoie cu adevărat.
  5. Purtarea tocurilor înalte ar putea ajuta. Cele cărora le place să poarte tocuri înalte, ar putea fi nevoie să înceapă să le poarte la cumpărături. După cum scrie sursa de mai sus, un studiu realizat la Universitatea Brigham Young a constatat că persoanele care poartă tocuri se concentrează mai mult pe menținerea echilibrului decât pe orice altceva, ceea ce înseamnă că cel mai probabil vor cumpăra un produs de gamă medie în loc de un articol cu preț exagerat. Același efect se crede că se creează după ce mergi la un curs de yoga sau mergi pe o scară rulantă.
  6. Lasă-ți acasă cărțile de credit și de debit. Acest lucru ar putea părea neconvențional în zilele noastre, dar cercetările au arătat că s-ar putea să cheltuiești mai mult atunci când plătești cu un card. Atunci când scoți banii din buzunar, vezi exact câți bani au fost scoși din buzunar. Pe de altă parte, cardurile îți dau iluzia că poți cheltui mai mult, când, în realitate, nu ai capacitatea de a face acest lucru.
  7. Savurează o bomboană mentolată în timp ce faci cumpărături. Magazinele se folosesc adesea de puterea mirosului pentru a atrage clienții și a-i face să cheltuiască mai mult decât intenționau. De exemplu, benzinăriile care au sporit mirosul de cafea observă o creștere a vânzărilor de cafea. Ceea ce poți face pentru a evita să cazi victima acestui truc este să savurezi o bomboană mentolată sau să mesteci gumă mentolată chiar înainte de a merge la cumpărături. Mirosul de mentă ar putea fi capabil să blocheze mirosul unui magazin și, prin urmare, să-ți țină cheltuielile sub control.
  8. Alege magazinul cel mai aglomerat de unde să cumperi. Imaginează-ți că te afli într-un magazin aglomerat în care ai în jurul tău capetele și spatele oamenilor. Acest lucru înseamnă că nu ai o vizibilitate bună asupra tuturor articolelor. Din această cauză, s-ar putea să cumperi lucruri pe care nu ai intenționat să le cumperi. Pe de altă parte, faptul că te afli într-un magazin gol îți oferă toată oportunitatea din lume de a răsfoi, de a încerca și, în cele din urmă, de a cumpăra lucruri inutile.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber