6 motive pentru care nu ar trebui să te machiezi când mergi la sală

machiaj la sala

machiaj la sala

Selfie-urile postate pe rețelele de socializare le îndeamnă pe tot mai multe tinere să poarte machiaj atunci când merg la sală, lucru care nu este tocmai sănătos pentru ten. Dacă mergi la sală, cu siguranță ai observat și tu că efortul depus te face să transpiri și inevitabil machiajul tău se va întinde și va fi inestetic

Să te machiezi atunci când mergi la sală este o mare greșeală și asta din mai multe motive:

Machiajul astupă porii

Machiajul este aplicat pe față având rolul de a da tenului un aspect impecabil și de a ascunde micile imperfecțiuni. În momentul în care mergi la sală, temperatura corpului crește, ceea ce face ca și fața ta să se încălzească. Acest lucru dilată porii și declanșează procesul de absorbție, iar machiajul va pătrunde în interior blocând porii, potrivit metro.co.uk. Astfel apar inesteticele puncte negre.

Aplicat la sală, machiajul îți va usca fața

Evită să te machiezi atunci când mergi la sală, mai ales dacă ai un ten uscat. Machiajul nu va face altceva decât să îți usuce și mai mult tenul, iar în combinație cu transpirația care are un Ph foarte ridicat, tenul tău se va irita și pot să apară dermatitele.

Pori mai dilatați

Machiajul va face ca porii tăi se se dilate și să rămână așa o perioadă mai lungă de timp.

Machiajul împiedică eliminarea toxinelor

Atunci când faci sport, corpul tău încearcă să regleze temperatura, iar acest lucru se întâmplă prin intermediul transpirației. Odată cu transpirația sunt eliminate și toxinele din corpul tău. Dacă alegi să te machiezi, stratul de fond de ten va împiedica evaporarea transpirației, tenul tău având de suferit.

Tenul tău va arăta îmbătrânit

Dacă îți faci griji pentru ridurile de pe față, de preferat ar fi să nu te mai machiezi atunci când mergi la fitness. Machiajul va strânge foarte multe impurități pe fața ta, dând impresia unui ten bătrânicios.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Te-ai săturat de acnee? Cum să-ți faci singură un machiaj profesional de transformare

Ce coafuri se poartă în 2017

Cele mai rapide metode naturale de a scăpa de celulită la tine acasă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete