6 alimente pe care nu trebuie să le ții în frigider

Larisa Petrini, health coach, îți dezvăluie câteva trucuri de organizare corectă și eficientă a frigiderului care să te ajute să păstrezi alimentele fără să se altereze prematur.
CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Organizarea corectă a frigiderului implică în primul rând o poziționare corectă a alimentelor, în funcție de grupa căreia îi aparțin. Fiecare grupă de alimente (fructe și legume, carne, pește, lactate, ouă, pâine, mâncare gătită) are reguli diferite de păstrare la frigider.

Există și alimente care NU se depozitează în frigider. Mierea nu se ține la frigider pentru că se zaharisește. Temperatura optimă de pastrare a mierii – 22 grade Celsius; în aceste condiții, mierea rezistă un an păstrată în borcane sigilate pentru a nu-și pierde aroma și proprietățile.

Uleiurile vegetale și oțetul se păstrează la temperatura camerei, iar ierburile uscate și condimentele se păstrează în borcane, în cămară, la loc uscat și răcoros. Etichetează-le cu nume și data ambalării.

Pâinea rezistă la temperatura camerei 2-3 zile, apoi mucegăiește. Dacă o păstrezi la frigider, nu mucegăiește, dar se învechește mult mai repede

decât dacă ar st la temperatura camerei. Cel mai bine o păstrezi al congelator, învelită în folie alimentară.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video