5 locuri cu Fainoșag, la munte

Cu o vreme așa frumoasă, nu putem decât să visăm la vacanțe la munte și la mare. Și căt tot vorbim de munte, iată 5 locuri cu Fainoșag din România. Sunt superbe și nu putem decât să ne mândrim cu ele!

piatra-craiului

foto Piatra Craiului Shutterstock

Masivul și Parcul Național Piatra Craiului

Piatra Craiului se află în Munții Meridionali și peisajul este un mic colț de Rai. Fainoșagul de aici iese în evidență prin formațiunile calcaroase spectaculoase a masivului, prin fauna foarte diversificată, dar și prin faptul că numai aici se găsește o frumoasă floare – Garofița Pietrei Craiului – care este și simbolul Parcului Național Piatra Craiului. Turiștii se pot bucura de un total de 33 de trasee, grele și ușoare.

Cheile Turzii

Unul dintre cele mai impresionante peisaje carstice le găsești în Transilvania și anume la Cheile Turzii, săpate încă din jurasic de către râul Hasdate. Aici găsești aproximativ 60 de peșteri pe care le poți vizita. În plus, alpiniștii sunt încântați de zona bogată în Fainoșag și provocări pentru escaladat. Zona a fost declarată rezervație naturală în 1938.

lacul-galcescu

foto lacul Gâlcescu Shutterstock

Lacul Gâlcescu

Lacul Gâlcescu – sau Călcescu – este un lac glaciar superb, declarat atât rezervație naturală, cât și monument al naturii. Se găsește în Munții Parâng și poți ajunge la el pe Transalpina. Aici nu e de admirat doar lacul uimitor, ci și împrejurimile foarte frumoase.

Cetățile Ponorului, Apuseni

Munții Apuseni oferă o largă varietate de locuri de vizitat, de peisaje incredibil de frumoase, totul datorită carstului din care sunt formați. Cetățile Ponorului se află în zona Padiș și în multe rânduri zona a fost numită și 'Everestul speologiei române'. Poți vizita atât zona de suprafață, cât și galeria subterană, însă ai nevoie de cizme de cauciuc și lanterne. Trebuie să vezi măcar o dată Cetățile Ponorului din Apuseni, un loc cu atât de mult Fainoșag.

sfinx-bucegi

foto Sfinxul din Bucegi Shutterstock

Sfinxul, Bucegi

Și românii se pot lăuda cu un Sfinx impresionant, care nu a fost făcut de mâna omului. Acesta s-a format datorită eroziunii eoliene și poți ajunge cu mare ușurință la el – fie pe jos, fie cu telecabina din Bușteni, până la cabana Babele. Formațiunea geologică Sfinxul este una dintre cele mai cunoscute din România.

Dacă ajungeți în Bucegi nu ratați Lacul Bolboci.

În zonă se află și Peșterea Ialomiței, una dintre cele mai vizitate peșteri dn Munții Bucegi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber