4 vacanțe de vis pe care ți le poți permite în vara 2017

4 vacanțe de vis pe care ți le poți permite în vara 2017

Dacă ai amânat concediul din motive financiare, este bine de știut că există tot mai multe destinații europene prietenoase cu portofelul tău, care nu îți vor lăsa o gaură în bugetul familiei.

A venit vara și visăm la vacanțe exotice, locuri noi, plaje superbe și peisaje de pus în ramă. Însă destinațiile turistice populare sunt intimidante atunci când te uiți la prețurile de cazare și îți calculezi bugetul pentru câteva zile de relaxare. Cu siguranță, bugetul este primul lucru la care te gândești atunci când îți planifici vacanța. Însă acum este suficient să iei bani în rate de aici, pe care îi poți rambursa și în rate fixe de 19 lei pe săptămână, și să începi să visezi la concediul pe care îl meriți.

Este drept că multe dintre orașele populare sunt scumpe, dar dacă vrei să te bucuri de o vacanță de vis, nu e neapărat nevoie să mergi în locurile în care se duce toată lumea. Mai ales că există și locuri superbe, care nu au fost încă descoperite de valurile de turiști și unde te poți simți la fel de bine.

Plaja Ksamil, Albania

Ksamil este un sat din Albania, în care nu vei găsi nici resorturi de cinci stele, nici baruri sau restaurante scumpe, însă care a fost înzestrat cu niște plaje superbe, care amintesc de Caraibe sau Bora Bora. Marea Ionică se vede fantastic de pe plajele din Ksamil, iar dacă mai pui la socoteală și prețurile infime pentru mâncare și cazare, este greu de înțeles de ce această destinație nu este vizitată de mai mulți turiști. Dacă nu ții neapărat să petreci un concediu de lux, ci preferi mai degrabă liniștea, apa cristalină a mării și peisajele cu aer exotic, atunci acesta este locul pentru tine. Poți găsi cazare și cu 300 de lei de persoană pentru 7 nopți, iar o masă pentru două persoane nu îți va scoate mai mult de 30 de lei din buzunar, plus încă 5-7 lei pentru două beri.

Ulcinj, Velika Plaza, Muntenegru

Un alt loc subestimat de turiști este Ulcinj, din Muntenegru, unde plaja Velika Plaza se întinde pe 14 kilometri. Zona este populată cu numeroase plaje private, în care accesul este mai degrabă o sumă modică, și te poți bucura de o priveliște spectaculoasă fără să cheltuiești prea mulți bani. O noapte de cazare aici, pentru două persoane, te va costa 30 de euro, iar mâncarea și băutura sunt la fel de ieftine ca în Albania. În această regiune ajung mai mult turiști sârbi sau ruși, atrași de prețurile mici și de barurile cu muzică balcanică, în care distracția ține până dimineața.

Insula Kos, Grecia

Kos este una dintre cele mai mari și mai ieftine insule grecești, iar aici ajung mai ales turiști germani sau italieni, datorită zborurilor low-cost pe care le găsesc în plin sezon estival. Kos are de toate, pentru toți: resorturi hoteliere de cinci stele, dar și vile ieftine, pentru cei care vin aici cu un buget limitat. Mâncarea este mai ieftină decât în alte insule grecești, iar plajele nu sunt la fel de aglomerate ca în mult mai populara Zakynthos sau ca în Corfu. Dacă îți dorești o vacanță liniștită, dar într-o zonă mai frecventată de turiști, aici vei găsi echilibrul perfect dintre cele două.

Sorrento, Italia

Când te gândești la o vacanță la mare, Italia este o țară mult subestimată. Cei mai mulți turiști preferă mult mai populara Grecie, Turcia, Spania sau sudul Franței, însă în Sorrento nu vei găsi doar o plajă, ci și arhitectură superbă și un oraș încărcat de istorie. Situat în provincia Napoli, din sudul Italiei, Sorrento nu te cucerește doar prin frumusețea lui, ci și prin prețurile accesibile. Hotelurile de pe coasta Amalfi sunt destul de piperate, însă, dacă te cazezi prin Airbnb, poți găsi camere și la mai puțin de 200 de lei pe noapte. Un prânz pentru două persoane la restaurantele din Sorrento te costă în jur de 15 euro, iar o bere îți va scoate din buzunar aproximativ 9 lei (2 euro).

Tu unde pleci în vacanță vara aceasta? Care dintre destinațiile de mai sus te atrage cel ai mult?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: upslim

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Timp Liber