4 mituri despre îngrijirea pielii pe care trebuie să le cunoști

Îngrijirea pielii este o prioritate pentru majoritatea persoanelor. Dincolo de aspectul acesteia, important este ca pielea să fie în primul rând sănătoasă, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie ca anumiți pași să fie respectați cu strictețe. Cu toate acestea, printre sfaturile importante s-au strecurat și 4 mituri despre îngrijirea pielii pe care trebuie să le cunoști. 

Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc, ceea ce înseamnă că pentru a avea o sănătate de fier este important ca îngrijirea acesteia să nu se facă într-un mod superficial.

4 mituri despre îngrijirea pielii pe care trebuie să le cunoști

Unele obiceiuri pe care oamenii le respectă atunci când își îngrijesc pielea sunt doar niște mituri și nu au nicio legătură cu realitatea. Din acest motiv este de preferat să îți concentrezi atenția pe lucrurile cu adevărat importante, asta dacă vrei ca pielea ta să își păstreze strălucirea, elasticitatea, luminozitatea și frumusețea.

1. Trebuie să bei 2 litri de apă pe zi pentru a avea o piele sănătoasă

Hidratarea este foarte importantă pentru a avea o piele sănătoasă, însă specialiștii spun că nu este nevoie să bei 2 litri de apă pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate. Organele interne, rinichii, inima și vasele de sânge sunt cele care controlează cantitatea de apă care ajunge în piele, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, nu este nevoie de 2 litri de apă pe zi, ci cantitatea ar trebui să depindă de modul în care funcționează organismul tău și de cât de multă apă elimini în timpul unei zile.

2. Ciocolata duce la apariția acneei

Cu toate că un consum exagerat de ciocolată dăunează sănătății, specialiștii spun că acest aliment nu duce la apariția acneei, ci că această problemă apare fie din cauza unor dereglări hormonale, fie pentru că porii sunt blocați.

3. Gelurile de curățare pot provoca eczeme

Gelurile de curățare, săpunurile sau diferitele loțiuni pentru curățarea pielii pot usca pielea și chiar pot duce la apariția iritațiilor în cazul în care aceasta este sensibilă, dar nu pot provoca eczeme. În schimb, aceste produse de îngrijire pot agrava eczemele și de aceea este foarte important ca după utilizarea lor, pielea să fie clătită cu apă din abundență.

4. Petele albe apărute pe unghii înseamnă lipsa calciului din organism

Petele albe pot să apară pe unghii atunci când zona este traumatizată și sub unghie pătrunde o cantitate mică de aer. Calciul este important pentru a avea unghii sănătoase și rezistente, însă lipsa acestuia din organism nu este o explicație pentru petele albe de pe unghii.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rutina de îngrijire a tenului. Noi reguli de urmat

6 greșeli de frumusețe pe care trebuie să le eviți

Ridurile, semne de îmbătrânire sau de obiceiuri nesănătoase?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete