Ridurile, semne de îmbătrânire sau de obiceiuri nesănătoase?

Ridurile sunt asociate de regulă cu înaintarea în vârstă. Sunt semne fireşti ale evoluţiei organismului. Există însă şi situaţii în care ridurile apar ca urmare a unor obiceiuri nesănătoase.

Ridurile sunt un subiect pe care, noi, femeile, obişnuim să-l dezbatem mai mereu: că apar prea devreme sau, în cazurile fericite, că nu au apărut deocamdată, că ne schimbă expresiile faciale, iar lista poate continua. Pe cât de ofertant este subiectul în sine, pe atât de multe sunt soluţiile care propun diminuarea sau amânarea apariţiei acestora. Produsele cosmetice şi intervenţiile chirurgicale ocupă primele locuri, însă există şi alte tipuri de măsuri pe care le poţi lua pentru a evita apariţia precoce a ridurilor.

Nu te mai încrunta

Dacă te încrunţi atunci când te concentrezi asupra unui lucru poate că este timpul să faci o vizită la medicul oftalmolog. Încruntarea duce la apariţia ridurilor orizontale de pe frunte şi a celor verticale dintre sprâncene. Odată instalate, e greu să mai scapi de ele.

Dacă nu ai nici o problemă de vedere şi este doar un tic de-al tău, notează-ţi pe un bileţel “Nu te mai încrunta!” şi pune-l la vedere de fiecare dată când lucrezi, până te dezobişnuieşti.

Poartă ochelari de soare

În zilele însorite, nu pleca de acasă fără ochelari de soare. Îţi protejează ochii şi te împiedică să-i mijeşti, strângând astfel pielea din jurul lor, acolo unde se formează ridurile fine.

Obiceiuri de somn

Există trei moduri prin care pielea poate avea de suferit în timp de dormi: nu te demachiezi, dormi cu faţa în jos, foloseşti lenjerie creponată.

  • Lipsa unui ritual de demachiere seara duce la acumularea particulelor de praf de la produsele de machiaj în piele, în ridurile fine şi, astfel, la accentuarea acestora.
  • Dacă vrei ca pielea ta să arate impecabil dimineaţa, încearcă să dormi cât mai mult posibil cu faţa în sus, pentru a evita contactul pielii cu lenjeria.
  • Dacă acest lucru este imposibil, foloseşte o lenjerie satinată, care să nu lase urme pe piele.

Nu te spăla excesiv pe faţă

Acest lucru duce la eliminarea stratului natural de hidratare al tenului, iar printre cele mai importante aspecte ale pielii sănătoase este hidratarea. Nu te spăla excesiv pe faţă, cu produse agresive; foloseşte o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten; nu fuma; utilizează protecţie solară. Bifează aceste obiceiuri sănătoase pentru piele şi vei vedea că apariţia ridurilor poate fi amânată.

Foto: Shutterstock

Citeşte şi:

Trucul de doua minute care şterge ridurile

Cum poţi estompa ridurile din jurul gurii

Trucuri de frumuseţe din secolele trecute

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete