Cum îți influențează mama numărul de parteneri pe care i-ai avut

Cum îți influențează mama numărul de parteneri pe care i-ai avut

Dacă ai avut mai multe relații de cuplu, probabil că și mama ta a avut la fel în tinerețe.

Un nou studiu a arătat că persoanele ale căror mame au avut mai mulți parteneri, adesea, urmează aceeași cale.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio sugerează că mamele pot transmite trăsături de personalitate și abilități de relaționare care îi fac pe copii mai mult sau mai puțin capabili să formeze relații stabile.

Dr. Claire Kamp Dush, autorul principal al studiului, a declarat: “Rezultatele noastre sugerează că mamele pot avea anumite caracteristici care le ajută mai mult sau mai puțin în relațiile de cuplu.

“Copiii moștenesc și învață acele abilități și comportamente și le pot adopta în propriile relații”.

Studiile anterioare au arătat că acei adulți ai căror părinți au divorțat, au mai multe șanse să repete aceeași experiență ca părinții lor.

În cadrul studiului, cercetătorii au studiat 7152 de persoane de peste 24 de ani. Aceștia au monitorizat comportamentele din relațiile lor.

Rezultatele au arătat că numărul căsătoriilor și partenerilor pe care i-au avut mamele, de-a lungul vieții, a fost similar cu cel pe care le-au avut și copiii acestora.

Dr. Kamp Dush a adăugat: “Ceea ce sugerează rezultatele noastre este că mamele pot să le transmită copiilor propriile idei despre căsătorie și de relaționare. Ar putea fi faptul că mamele care au mai mulți parteneri nu au abilități de a dezvolta relații bune sau au probleme de sănătate mintală, fiecare dintre acestea putând să submineze relațiile și să ducă la instabilitate. Indiferent de mecanismele exacte, mamele pot transmite aceste caracteristici copiilor lor, făcând relațiile acestora mai puțin stabile”.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii