3 pași pentru a-ți ajuta copilul să scrie cât mai ușor

Stilou printr-un lant

 

Stilou printr-un lant

Învățarea scrisului de către copii este un proces complex care implică mai mulți pași, şi anume 3.

Aceşti paşi vor ajuta copilul să scrie mai uşor şi mai citeţ.

Citeşte şi Scrisul iti dezvaluie personalitatea

 3 paşi pentru un scris uşor şi îngrijit

  •  Alegerea stiloului

Felul în care penița stiloului atinge hârtia este important pentru ca scrisul să fie ușor și frumos. Există în magazine stilouri cu forme speciale pentru a-i ajuta pe micuți să învețe cum să le poziționeze între degete, astfel încât scrisul să fie mai ușor. În ceea ce privește culoarea stiloului, nu există restricții. Cu cât este mai “strălucitor”, cu atât mai bine!

  • Fă din scris un joc

Încurajeaza-l să scrie scrisori, felicitări pentru o persoană pe care o iubește, de exemplu pentru bunica. Încurajează-l să își scrie propriul jurnal, chiar daca la început acesta va fi plin doar de desene. Cumpără-i un carnețel frumos, special pentru asta, și va fi încântat.

  • Practica e mama învățăturii

Dupa ce copilul începe școala și scrisul devine o practică zilnică, în cadru instituţionalizat, încearcă să găsești în continuare metode prin care să îl faci să exerseze cu plăcere și acasă.

– Investește într-un caiet cu coperți frumoase, cu linii și încurajează-l să scrie aceleași fraze de câteva ori în fiecare zi. Ei vor vedea rapid o îmbunătățire, ceea ce îi va motiva să scrie chiar mai mult.

– Obişnuiește-l să scrie lucruri utile pentru tine: o listă de cumpărături, îndeamnă-l să noteze în calendar evenimentele și sărbătorile importante din familie.

Citeşte şi Semne ale predispozitiei copiilor spre dislexie

De ce e important să scrie de mână copilul

Într-o eră a computerelor, scrisul de mână pare să-și piardă importanța. Lucrurile nu sunt chiar atât de simple în această privință.

Experții consideră că scrisul de mână este extrem de important pentru un copil, pentru că este o parte a procesului de comunicare cu cei din jur.

De Lăcrămioara Tiriblecea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie