3 motive pentru care ar trebui eliminate evaluările din clasele primare și testele grilă

evaluări

Învățământul din țara noastră prevede ca elevii din clasele primare să fie obișnuiți încă de mici cu emoțiile unui examen, motiv pentru care cunoștințele lor sunt testate prin intermediul unor evaluări naționale. În timp ce există voci care susțin această metodă, sunt și persoane care se opun acestor evaluări.

Andreea Paul, de meserie economist este de părere că există 3 motive pentru care aceste evaluări naționale din ciclul primar de învățământ, precum și testele grilă din cadrul evaluării naționale ar trebui să dispară, potrivit stiripesurse.ro.

Andreea Paul consideră că aceste evaluări nu dezvoltă capacitatea de gândire a unui elev, ci îl obligă să învețe mecanic, să facă lucruri la comandă, la fel ca un robot.

În al doilea rând, acest tip de verificare promovează un tip învechit de educație, în care sunt puse pe primul loc memoria,  supunerea și rezistența fizică. Cu alte cuvinte, sistemul educațional nu s-a dezvoltat foarte mult și nu s-a adaptat noilor schimbări, ci a rămas blocat în trecut, iar cei care au de suferit cel mai mult din acest lucru sunt chiar elevii.

Un ultim motiv pentru care Andreea Paul consideră că evaluările încă din clasele mici fac mai mult rău decât bine este acela că ele nu dezvoltă și nu pregătesc copiii pentru era în care trăim. Mai exact, aceste forme de testare nu pun accentul pe comunicare, creativitate, alfabetizare tehnologică sau digitală, atât de necesare în societatea zilelor noastre. Mai mult, Andreea Paul crede că școala are un mare handicap și asta pentru că se încăpățânează să pregătească elevii pentru meserii care sunt pe cale să dispară, lucru total inutil.

În acest context, Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că nu este luată în considerare ideea de a scoate din sistem evaluările naționale pentru clase a II-a și a IV-a. Acesta consideră că aceste testări sunt foarte potrivite pentru sistemul de învățământ și că ar trebui să aibă loc de mai multe ori pe parcursul anului școlar.

 

Foto: libertatea.ro

Citește și:

Simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. „Perlele' elevilor de a VIII-a: „Rolul cratimei este să încalece două cuvinte'

Manualele școlare se schimbă din nou și este posibil să dispară Evaluarea Națională

Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2017 – Modele de subiecte

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie