Farsă pentru elevii care au susținut simularea evaluării naționale. Tentativele de copiat au fost demascate

evaluarii nationale

Chiar dacă mai este ceva până pe 1 aprilie, elevii care au susținut simularea evaluării naționale au avut parte de o surpriză mai puțin plăcută.  În timpul examenului, administratorii site-ului dexonline.ro au schimbat definiția câtorva cuvinte pentru a dejuca planurile elevilor de a copia folosind sursele online.

Chiar dacă în sala de examen nu se intră cu telefonul mobil, mai mulți elevi au încercat să păcălească sistemul, dar cei păcăliți au fost până la urmă ei. După ce anul trecut site-ul dexonline.ro a înregistrat creșteri foarte mari în căutarea anumitor cuvinte în timpul examenelor, anul acesta administratorii site-ului au modificat definițiile pentru anumite cuvinte, tocmai pentru a-i induce în eroare pe cei care intenționau să copieze.

Cuvintele ale căror definiții au fost schimbate au fost pretutindeni / pretutindenea și a zări / zărit și asta pentru că aceste cuvinte au fost căutate de un număr mare de persoane într-un timp foarte scurt. Astfel, după modificări, definiția pentru cuvântul pretutindeni a fost înlocuită cu definiția cuvântului pururi, iar a zări a fost înlocuit cu a zori, potrivit republica.ro.

Lucrările elevilor nu au fost corectate încă, dar mai mult ca sigur astfel de confuzii se vor întâlni în rezolvările subiectelor. Ministerul Educației a fost anunțat de această situație și a precizat ca va verifica dacă au existat școli unde elevilor li s-a permis să intre în sala de examan având telefonul la ei.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. „Perlele' elevilor de a VIII-a: „Rolul cratimei este să încalece două cuvinte'

Ce-i cu laitmotivul din simularea examenului de Bacalaureat?

Elevii și studenții care își doresc un calculator beneficiază cu greu de ajutor din partea statului. Uite care sunt principalele motive

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro