16 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului

femeie trista

femeie trista iarna, in cea mai deprimanta zi a anului

Consilierii în lifestyle din Marea Britanie au ajuns la concluzia că a treia zi de luni din ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului. Drept urmare, au numit-o “Blue Monday” (“lunea cea tristă”).

Zilei de 16 ianuarie i-au fost atribuite o serie de conotații negative. De-a lungul timpului, s-a observat că în această zi s-au produs cele mai multe schimbări bruște de temperatură și despărțiri sau divorțuri. Cele mai multe falimente s-au înregistrat tot în această zi.

În plus, în ianuarie, organismul încă se resimte după mâncărurile grele consumate în decembrie, iar resursele financiare sunt pe sfârșite.

Citește și Câte tipuri de depresie există și cum îi poți combate efectele

Formula care determină cea mai deprimantă zi a anului

În 2005, Cliff Arnall, cercetător în cadrul universității din Cardiff, a inventat o formulă matematică prin care puteau fi determinate cele mai deprimante zile dintr-un an.

Parametrii avuți în vedere în obținerea acestei formule erau: condițiile meteo, nivelul de îndatorare, numărul zilelor scurse de la Crăciun, motivația. Pe baza acestora, Arnall a concluzionat că cea mai deprimantă zi a anului este cea de-a treia luni din ianuarie, care anul acesta pică pe 16.

Ce să faci ca să depășești cu bine “Blue Monday”

Însă tot cercetătorul Arnall a venit și cu sugestii pentru a depăși cât mai bine această zi. Astfel, acesta ne recomandă să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care le putem influența. Spre exemplu, sugestia lui pentru cea mai deprimantă zi a anului este să o petrecem cu oamenii dragi din viața noastră sau cu oameni cu care avem pasiuni comune.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri