14 comedii romantice din care să alegi pe 14 februarie 2023

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Sărbătoarea Sfântului Valentin din 14 februarie a fost înființată pentru prima dată în anul 496 de către Papa Gelasius I.

Acesta din urmă l-a inclus pe Valentin printre cei „… ale căror nume sunt cinstite în rândul oamenilor, dar ale căror fapte sunt cunoscute numai de Dumnezeu”.

După legendă, Valentin ar fi cununat un păgân cu o creștină, ulterior fiind învinuit de „cununare religioasă”, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius al II-lea (268-270). Din cauza credinței lui, a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269.

14 comedii romantice din care să alegi pe 14 februarie 2023

Azi, Sfântul Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiților. Cu ocazia acestei sărbători, am selectat 14 comedii romantice pe care le poți urmări pentru a-l celebra.

Avem și un bonus, o a 15-a comedie romantică, continuarea producției To All The Boys I‘ve Loved Before, To All The Boys I‘ve Loved Before. P.S. I Still Love You, lansată luna aceasta.

Producțiile urmăresc întâmplările derulate după ce sora mai mică a protagonistei trimite cinci scrisori redactate de aceasta din urmă pentru a-și pune emoțiile pe hârtie, nu pentru a fi trimise, către cinci dintre băieții cărora scrisorile le erau dedicate.

OVERBOARD (1984) – PESTE BORD

Pelicula urmărește aventura Joannei (Goldie Hawn), o tânără bogată care, într-o seară ploioasă, cade peste bordul iahtului pe care locuiește alături de soțul ei, Grant Stayton al III-lea (Edward Herrmann). În urma accidentului, Joanna își pierde memoria.

Nu cu mult înaintea incidentului, protagonista angajează un tâmplar pentru a-i construi un dulap în apartamentul de pe navă, tâmplar pe care îl tratează cu dispreț și pe care, în plus, refuză să îl plătească.

Aflând din presă cele petrecute, tâmplarul, Dean Proffitt (Kurt Russell), o întâmpină pe Joanna în spital spunându-i că îi este soț. Annie, așa cum o convinge să o cheamă, se mută așadar alături de bărbat și de cei trei fii ai lui. Restul acțiunii dă naștere unui întreg șir de aventuri pe care nu vei vrea să le ratezi!

50 FIRST DATES (2004) – MEREU LA PRIMA ÎNTÂLNIRE

O comedie romantică cu Adam Sandler în rolul lui Henry și Drew Barrymore în rolul lui Lucy, o profesoară de arte cu o afecțiune neurologică unică, memoria fiindu-i ștearsă în fiecare noapte.

Henry nu caută o relație pe termen lung, un astfel de angajament obligându-l să-și abandoneze visul de 10 ani de a naviga în Alaska pentru a studia viața subacvatică a morselor.

Viața intervine, însă, Henry cunoscându-o pe Lucy și îndrăgostindu-se de ea. Urmărește filmul pentru a vedea toate dificultățile întâmpinate de protagonist pentru a-și cuceri partenera în fiecare zi în alt mod.

Restul filmelor în clipul video de mai sus!

Citește și:

Sophie Turner este însărcinată! Actrița din Game of Thrones va deveni mamă pentru prima oară

Este însărcinată, dar a purtat cea mai sexy rochie la petrecerea de după decernarea premiilor Oscar. Ce vedetă a lăsat totul la vedere?

Nicki Minaj mai are 9 kg de dat jos până la greutatea pe care și-o dorește. Cum s-a convins să țină dietă?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video