Zahărul, principalul inamic al tenului. Ce se întâmplă atunci când este consumat în cantități mari?

Produsele care au în componența lor zahăr încântă papilele gustative, iar gustul lor ne îndeamnă să le consumăm în cantități cât mai mari. Acest obicei nu doar că își pune amprenta asupra siluetei, dar poate avea efectele nocive și când vine vorba despre sănătatea și aspectul pielii.

Obiceiurile alimentare nu ne influențează doar sănătatea, ci și aspectul fizic. Cercetătorii au demonstrat în nenumărate rânduri că o alimentație incorectă poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii, lucru care anulează eforturile pe care femeile le fac pentru ca tenul să se păstreze proaspăt și fără imperfecțiuni.

De ce este zahărul principalul inamic al tenului?

Chiar dacă este folosit  pentru prepararea tratamentelor cosmetice, atunci când este ingerat, zahărul poate afecta într-un mod negativ pielea. Mai exact, atunci când sunt consumate cantități mari de zahăr și carbohidrați rafinați, organismul reacționează, iar nivelul de zahăr din sânge rămâne la o valoare foarte ridicată. Moleculele de zahăr din sânge se leagă de proteine, lipide sau acizi nucleici și se produce o reacție numită glicație.

Această reacție chimică afectează puternic pielea. Nivelul de colagen scade, pielea devine rigidă și astfel apar ridurile, liniile fine și depigmentarea, potrivit dailymail.co.uk. Consumul de zahăr și o dietă bogată în grăsimi, lactate, unt sau carne reprezintă obiceiurile alimentare care pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii. În plus, toate acestea nu doar că afectează pielea, ci pot favoriza apariția bolilor cardiace și a diabetului zaharat.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Trucuri de frumusețe din secolele trecute. Ce făceau femeile pentru a-și ascunde ridurile?

Cum să-ți faci acasă un ser natural pentru ochi? Ridurile vor fi șterse de pe pielea ta în doar două săptămâni

4 greșeli pe care le faci atunci când îți aplici rujul și care îți pot ruina machiajul

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Frumusete