World Vision, la 20 de ani de activitate in Romania

World Vision, la 20 de ani de activitate in Romania

World Vision Romania, copii

Bucuresti, 9 septembrie 2010 – La implinirea a 20 de ani de activitate dedicata sprijinirii copiilor, organizatia World Vision Romania face un bilant al activitatii sale in acesti ani si al rezultatelor obtinute.

Din 1990, cand si-a inceput activitatea in Romania, si pana in prezent, World Vision a reusit sa asigure un viitor mai bun pentru 50.000 de copii, programele sale schimband in bine vietile a peste 300.000 de copii si adulti, majoritatea din comunitati rurale. In tot acest timp, peste o mie de voluntari World Vision Romania din 200 de localitati din mediul rural s-au implicat activ in viata comunitatilor din care fac parte, contribuind in mod decisiv la recladirea spiritului comunitar si la ajutorarea celor mai nevoiasi.

Pentru a intelege cat mai bine realitatea satului romanesc, World Vision Romania a derulat anul trecut un studiu in cele 7 judete in care activeaza – Cluj, Constanta, Dolj, Iasi, Ialomita, Valcea si Vaslui.

Rezultatele au aratat ca in cazul a 50% dintre familiile din zona rurala, criza economica a provocat reducerea la jumatate a veniturilor, ca efect al pierderii locului de munca de catre cel putin unul dintre parinti. Injumatatirea surselor de venit ale familiilor aflate deja in nevoie face practic imposibila cumpararea de haine si mancare pentru copiii aflati in grija, in majoritatea cazurilor fiind vorba de cel putin 2 minori.

In aceste conditii, in Romania anului 2010, numarul copiilor care traiesc sub pragul subzistentei se mentine la cifre absolut alarmante: aproximativ 350.000 de copii sunt fortati sa se confrunte zilnic cu probleme si nevoi pe care oamenii de la oras cu greu si le pot imagina.

Pe viitor organizatia World Vision Romania isi propune sa continue la fel de activ implicarea in comunitatile rurale, pentru a pune copiii – viitorul nostru – pe primul loc in lista prioritatilor, pentru a ajuta familiile sa le ofere un viitor mai bun, pentru a aduce vocea copiilor sau strigatul lor de ajutor la urechea decidentilor, pentru a sprijini comunitatile sa le asigure accesul la servicii de baza cel putin decente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri