Vrei un piercing? Greșeli frecvente care îți pun sănătatea în pericol

Un piercing este, în esență, o rană deschisă. Ca în cazul oricărei răni deschise, trebuie să se ia măsuri de precauție pentru a minimiza riscul de infecții.

Potrivit The Sun, un specialist din acest domeniu discută despre unele dintre cele mai mari interdicții atunci când vine vorba de piercing-uri noi.

Curățare. Să nu-ți cureți noul piercing este o modalitate sigură de a te alege cu o infecție, avertizează experții.

„În primul rând ar trebui să folosești apă caldă și săpun antibacterian. Următorul pas este folosirea unei soluții saline și spălarea noului piercing de două ori pe zi”, a declarat un specialist pentru sursa citată anterior.

Mâinile și degetele trebuie să fie, de asemenea, curate înainte de a atinge noul piercing pentru a evita orice infecție urâtă.

Răsucirea piercingului. Atunci când un piercing este nou-nouț, mulți vor fi predispuși la o răsucire bizară crezând că va ajuta, dar experții recomandă cu tărie să nu faceți acest lucru.

„Aceasta este o eroare. Nu trebuie să răsuciți. Unul dintre principalele motive pentru a nu-l răsuci în fiecare zi este că, în mod normal, îl răsucești cu degetele”, a mai declarat specialistul pentru Daily Mirror.

El a adăugat că, deoarece mâinile conțin germeni și bacterii, atunci când vă răsuciți bijuteriile, riscul de infecție este ridicat.

În schimb, ar trebui să folosești un tampon de vată pentru curățare, în loc să folosești mâinile.

Schimbul bijuteriilor prea devreme. Mulți dintre cei care își fac piercinguri noi sunt tentați să schimbe bijuteriile în timp ce rana este încă în curs de vindecare, dar acest lucru poate crește riscul de infecție, au spus experții. Nu toate bijuteriile sunt potrivite pentru țesuturile corporale care sunt încă în curs de vindecare. Perioada optimă de vindecare în siguranță este de șase săptămâni.

Utilizarea unui pistol de piercing. Un pistol poate fi o modalitate obișnuită de a obține un piercing, dar acestea sunt, de asemenea, învăluite de controverse în rândul lumii piercing-ului. Printre riscuri se numără spargerea cartilajului sau traumatismul cu un obiect contondent, au spus experții. Se pot folosi canule sau ace.

Purtarea bijuteriilor „la modă'. Bijuteriile la modă trebuie analizate cu atenție, deoarece anumite metale ar putea crește riscul de infecție, au avertizat experții.

Nichelul este una dintre cele mai frecvente cauze ale dermatitei alergice de contact, Danemarca interzicând chiar vânzarea de obiecte care eliberează nichel pe piele, dar și aurul poate reprezenta un risc. Bijuteriile placate cu aur pot fi, de asemenea, vinovate, deoarece acestea conțin fie argint, fie alamă. Titanul este tipul preferat pentru piercingurile noi, deoarece nu conține nichel și este ușor.

6 sfaturi pe care trebuie să le știți când vine vorba de un piercing nou

  1. Alegerea unui specialist calificat, experimentat și licențiat
  2. Curățarea piercingului de două ori pe zi
  3. Folosiți apă caldă și sărată pentru a înmuia orice crustă
  4. Întoarceți ușor bijuteriile în timp ce curățați piercingul
  5. Folosiți un prosop de hârtie curat pentru a usca piercingul
  6. Faceți gargară cu apă sărată sau cu o apă de gură fără alcool dacă aveți un piercing în gură.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Frumusete