Ce sunt ridurile marionette și cum scapi de ele?

Ridurile marionette sau de marionetă, care sunt șanțuri sau cute care se întind de la colțurile gurii până la linia maxilarului, pot da cuiva un aspect supărat sau trist în mod natural, chiar și atunci când fața este în repaus. Fără un tratament adecvat, acestea continuă să se adâncească și să se agraveze în timp.

Din fericire, medicii specialiști pot trata ridurile de marionetă folosind metode non-invazive, nechirurgicale. Aceste riduri, cunoscute și sub numele de linii de comisură orală, apar atunci când mușchiul depresor anguli oris, sau mușchiul DAO, trage în jos colțurile gurii, provocând linii vizibile și o expresie tristă. Pentru a complica problema, pe măsură ce organismul îmbătrânește, rezerva sa de colagen se descompune treptat, ceea ce diminuează volumul și elasticitatea feței. Această pierdere de elasticitate și volum face ca ridurile și pliurile faciale să apară mai proeminente.

De obicei, prima linie de apărare împotriva ridurilor de marionetă este folosirea injectabilelor cosmetice, care oferă rezultate aproape imediate, cu puțin timp de repaus, scrie Cleveland Clinic.

Botoxul este conceput pentru a relaxa temporar mușchii faciali, determinând, la rândul său, înmuierea ridului suprapus. Cantități mici de Botox sunt injectate în mușchiul DAO pentru a-l relaxa, ștergând practic liniile de marionetă. Injecțiile cu botox creează o ușoară ridicare în zona din jurul gurii pentru o expresie facială mai plăcută.

Produsele de umplere dermică adaugă temporar formă și volum zonei tratate. Cantități mici din aceste produse sunt injectate în liniile de marionetă, “umplând” volumul pielii din interior spre exterior și umflând ridurile astfel încât acestea să fie abia perceptibile.

Botoxul și substanțele de umplere sunt cele mai potrivite pentru liniile de marionetă ușoare până la moderate. Efectele durează între trei și șase luni sau mai mult, în funcție de produs. Astfel, sunt necesare tratamente regulate pentru a menține efectele.

Pacienții cu vârsta de peste 50 de ani care au riduri marionette foarte adânci și lungi pot avea nevoie de o intervenție chirurgicală, deoarece liniile pot fi prea adânci pentru a fi ameliorate fără a trage pielea înapoi cu un lifting facial.

Ridurile marionette. Cauze

Potrivit sursei citată anterior, iată din ce cauze apar aceste riduri:

  • Îmbătrânirea și pierderea naturală a colagenului și elastinei din piele
  • Factori ereditari
  • Lipsa protecției solare pe față
  • Stresul sever
  • Fumatul
  • Expunerea la soare, care poate duce la deteriorarea pielii

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete