Vom putea renunța la masca de protecție în spațiile publice deschise? Află care sunt condițiile

Vom putea renunța la masca de protecție în spațiile publice deschise? Află care sunt condițiile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, luni, mai multe completări la măsurile adoptate anterior de Guvernul României. În județele și localitățile unde purtarea măștii de protecție este obligatorie în locurile publice deschise sunt prevăzute câteva excepții.

Astfel, persoanele care consumă băuturi și/sau produse alimentare pe terase, precum și cei care fumează își vor putea da masca jos.

De asemenea, cei care vor practica activități sportive individuale nu vor fi obligați să poarte mască, însă numai dacă aceste activități vor fi desfășurate în afara zonelor de trafic pietonal și cu păstrarea distanței de minimum 2 metri față de alte persoane.

Hotărârea nr. 50/26.10.2020 adoptată de CNSU prezintă mai multe puncte importante și obligatorii pentru cetățenii români, după cum urmează:

Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii.

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

Art. 4 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro