Masca de protecție este un obstacol pentru copiii cu tulburări de limbaj

Masca de protecție este un obstacol pentru copiii cu tulburări de limbaj

Tulburările de limbaj afectează copiii în multe situații ale vieții. Aceste deficiențe pot îngreuna aspectele educației și socializării.

În epoca COVID-19, aceste probleme sunt agravate de purtarea intensă a măștii. Majoritatea măștilor sunt solide, ceea ce elimină capacitatea de a citi pe buze. Distanțarea socială face, de asemenea, acest lucru și mai complicat. Pentru copii, acest aspect este o sursă de frustrare constantă.

Nevoia distanțării sociale pune, de asemenea, probleme în ceea ce privește obținerea de servicii terapeutice. Unele servicii necesită contact fizic, cu care mulți părinți și specialiști nu se simt confortabil în acest moment.

Sesiunile virtuale realizează ceea ce pot, dar în funcție de nevoile specifice ale copilului, este posibil să nu fie suficient.

Un specialist în logopedie a vorbit pentru Montclair Speech Therapy despre modul în care purtarea măștii și distanțarea socială îi afectează pe acești copii.

Copiii care au tulburări de limbaj s-au luptat, la fel ca mulți alții în ultimele luni. Pandemia a creat situații neprevăzute.

„Principala problemă cu care se confruntă copiii cu tulburări de limbaj chiar acum este aceea de a putea menține participarea la sesiuni pentru a continua să progreseze', a explicat logopedul. „Pentru mulți copii, opțiunea on-line pentru sesiuni a fost o modalitate excelentă de a menține progresul.'

El a remarcat: „Oferirea unor platforme permite terapeutului să ofere indicii vizuale și verbale, fără a folosi măști care să creeze bariere.'

De asemenea, pentru copiii care nu pot participa la sesiuni online, terapia clasică se poate face în condiții de siguranță maximizând siguranța și reducând riscul pentru a permite participarea continuă și progresul.

O problemă uriașă a fost purtarea măștilor. Pentru un copil cu deficiențe de limbaj, a fi înțeles de prieteni și familie este extrem dificil și frustrant. Unii dintre ei au renunțat la purtarea măștii, doar pentru a putea comunica în mod eficient.

O altă provocare este aceea că măștile acoperă cele mai multe expresii faciale, ceea ce devine mai greu pentru acești copii să fie înțeleși și să-i înțeleagă pe alții.

Masca afectează planul de intervenție

Majoritatea specialiștilor în logopedie au reușit să se acomodeze. Ei fac tot posibilul pentru a menține distanța socială pe parcursul întregii vizite și terapeuții au ales între o varietate de măști, măști transparente și viziere. În acest fel mimica feței se vede și toate înstrucțiunile sunt urmărite cu ușurință.

În acest context în care suntem nevoiți să purtăm măști este important să vorbim mai tare astfel încât să fim înțeleși, să ne asigurăm că avem atenția persoanei cu care comunicăm și să folosim ochii și mâinile pentru a completa expresia.

Noile restricții de a merge la școală pot duce la frustrări care au impact asupra învățării. Este o perioadă dificilă, însă cooperarea părinților cu administrația școlii, asistenta medicală și profesorii copilului este necesară pentru a face față schimbărilor și provocărilor din cauza pandemiei.

Foarte important este ca părintele să se asigure că activitățile se țin cât se poate de normal, iar dacă elevii participă complet on-line sau printr-un model hibrid, este important ca adulții să învețe cum să navigheze pe platforma clasei pentru a-și susține propriul copil.

Adaptarea tehnicilor de logopedie la noile condiții

Terapeuții au spus că măștile transparente pentru față sunt minunate pentru copiii cu tulburări de limbaj, dar, din păcate, nu sunt potrivite pentru toată lumea. Mulți consideră că se aburesc sau se umezesc din cauza condensului, ducând la disconfort și renunță.

Ei subliniază, de asemenea, importanța colaborării cu echipa medicală a copilului pentru a satisface nevoile lor specifice. Cel mai bun plan de acțiune pentru a nu încetini progresul copilului este implicarea părinților în terapii pentru a susține împreună cu echipa de specialiști obiectivele copilului.

Există numeroase resurse cu activități informații utile care continuă terapia copilului cu tulburări de limbaj, însă nu înlocuiesc intervenția individuală cu un specialist. Ședințele de logopedie ar trebui să fie prima opțiune, deoarece se concentrează pe nevoile și detalii specifice fiecărui copil în parte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro