Volodimir Zelenski, apariție inedită la Premiile Grammy 2022: „Alegem cine supraviețuiește”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un discurs preînregistrat în timpul premiilor Grammy 2022, duminică seara, pe fondul războiului țării sale cu Rusia.

Videoclipul a fost un omagiu special adus Ucrainei, care se confruntă cu o criză umanitară continuă de la invazia Rusiei de la începutul lunii martie. Gazda Trevor Noah a prezentat spectacolul special.

Chiar și în cele mai întunecate vremuri, muzica are puterea de a ridica spiritele și de a-ți da speranța pentru un mâine mai luminos', a spus Noah, potrivit Hollywood Reporter.

În videoclipul lui Zelensky, el a descris condițiile actuale de război, inclusiv bombardamentele în curs și „tăcerea' care a rezultat, înainte de a încuraja participanții și spectatorii să „umple tăcerea' cu muzica lor.

„Războiul. Ce este mai opus muzicii? Tăcerea orașelor ruinate și a oamenilor uciși. Copiii noștri desenează rachete, nu stele căzătoare. Peste 400 de copii au fost răniți și 153 de copii au murit.

Părinții noștri sunt fericiți să se trezească dimineața. În adăposturi anti-bombă, dar în viață. Cei dragi nu știu dacă vor fi din nou împreună. Războiul nu ne lasă să alegem cine supraviețuiește și cine rămâne în tăcerea veșnică.

Muzicienii noștri poartă armătură în loc de smoking. Le cântă răniților din spitale, chiar și celor care nu-i aud. Dar muzica va răzbate oricum. Noi ne apărăm libertatea pentru a trăi, a iubi și a cânta. Pe pământul nostru, luptăm împotriva Rusiei, care aduce o liniște oribilă cu bombele sale.

Tăcerea este moarte. Umple liniștea cu muzica ta! Completați-l astăzi pentru a ne spune povestea. Spune adevărul despre acest război pe rețelele tale de socializare, la televizor. Sprijină-ne în orice fel poți. Orice, dar nu prin tăcere. Și atunci va veni pacea. În orașele noastre războiul distruge. Cernihiv, Harkov, Volnovakha, Mariupol și alții. Sunt deja legende', a spus Volodimir Zelenski.

Imediat după difuzarea videoclipului, John Legend a interpretat piesa „Free' și au fost difuzate imagini pe fundal din criza din Ucraina. Apariția lui Zelenski la premiile Grammy din 2022 vine după premiile Oscar, unde co-gazda Amy Schumer a spus că a încercat ca liderul ucrainean să apară virtual.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete