Vladimir Putin „plănuiește un nou asalt mortal” mai aproape de România

Șefii serviciilor secrete britanice au avertizat că forțele lui Vladimir Putin se adună în sudul Ucrainei pentru un „nou asalt” asupra națiunii sfâșiate de război.

Ministerul Apărării (MoD) susține că trupele lui Vladimir Putin se adună „aproape sigur” în așteptarea unei contraofensive ucrainene sau pentru un posibil nou atac în cadrul invaziei sale în țară.

Acesta a avertizat că conflictul „este pe cale să intre într-o nouă fază”, în care luptele se vor muta spre vest și sud, pe o linie de front de 350 de kilometri care se întinde de lângă orașul Zaporizhzhia până la Kherson, ocupat de Rusia.

Convoaie de camioane și tancuri militare rusești au fost văzute îndepărtându-se de regiunea Donbas, care a fost recent centrul invaziei rusești. Ministerul Apărării a precizat că „se raportează că echipamentele militare se deplasează din Melitopol, Berdiansk, Mariupol, ocupate de Rusia, precum și din Rusia continentală prin podul Kerch în Crimeea”.

Ucraina a efectuat în cursul nopții lovituri cu rază lungă de acțiune asupra unor baze de trupe rusești și asupra a două poduri cheie peste râul Nipru, au declarat luni oficiali ucraineni.

Atacurile au lovit singurele două treceri pe care Rusia le are spre zona de teritoriu din sudul Ucrainei pe care l-a ocupat pe malul vestic al vastului râu Nipru, a declarat Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei.

Loviturile ucrainene HIMARS au lovit, de asemenea, mai multe baze militare din orașul Melitopol, ocupat de Rusia în sudul Ucrainei, la primele ore ale dimineții, ucigând trupe și distrugând echipamente, a declarat primarul exilat.

“Potrivit estimărilor preliminare, o cantitate semnificativă de echipament militar a fost distrusă”, a scris primarul Ivan Fedorov pe Telegram, scrie The Sun.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri