Iubita lui Vladimir Putin, Alina Kabaeva, sancționată de SUA

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, promite să folosească toate instrumentele de care dispune Departamentul Trezoreriei pentru a trage la răspundere „elitele rusești și cei care facilitează Kremlinul” în războiul din Ucraina. Cea mai recentă figură rusă care face obiectul unor represalii economice din partea SUA, pe fondul invaziei Ucrainei de către această țară, este Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin.

Într-o declarație emisă marți, Departamentul de Trezorerie al SUA a numit-o pe Alina Kabaeva printre ultimele „elite” rusești care au fost sancționate, menționând că aceasta a fost sancționată și de UE și Marea Britanie.

„Alina Maratovna Kabaeva este un fost membru al Dumei de Stat”, se arată în declarație, potrivit People. „Kabaeva a fost desemnată astăzi, în conformitate cu OUG 14024, pentru că este sau a fost un lider, oficial, director executiv de rang înalt sau membru al consiliului de administrație al Guvernului Federației Ruse. Alina Kabaeva are o relație apropiată cu Vladimir Putin și este actualul șef al National Media Group, un imperiu pro-Kremlin de televiziune, radio și organizații de presă scrisă”.

Secretarul Trezoreriei, Janet L. Yellen, a afirmat în declarație că aliații lui Putin „s-au îmbogățit și au finanțat stiluri de viață opulente”, în timp ce „oameni nevinovați suferă din cauza războiului ilegal de agresiune al Rusiei”.

„Departamentul Trezoreriei va folosi toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a ne asigura că elitele rusești și susținătorii Kremlinului sunt trași la răspundere pentru complicitatea lor într-un război care a costat nenumărate vieți”, a adăugat Yellen în declarație. „Împreună cu aliații noștri, Statele Unite vor continua, de asemenea, să blocheze veniturile și echipamentele care susțin războiul neprovocat al Rusiei în Ucraina.”

Vestea vine la câteva luni după ce Casa Albă a abordat rapoartele potrivit cărora ar fi luat în considerare sancțiuni împotriva lui Kabaeva, fostul secretar de presă Jen Psaki declarând în aprilie că “nimeni nu scapă de sancțiunile noastre”.

„Ei bine, aș vrea să vă reamintesc că continuăm să revizuim sancțiunile”, a declarat Psaki reporterilor în cadrul unui briefing, adăugând: “L-am sancționat deja, desigur, pe președintele Putin, dar și pe fiicele sale, pe cei mai apropiați prieteni ai săi și vom continua.”

Putin a fost sancționat personal de administrația Biden și de aliații Uniunii Europene în februarie, la scurt timp după ce a început invazia sa în Ucraina.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri