Vitiligo l-a făcut mai special: un model brazilian nu-și mai ascunde imperfecțiunile pielii

Un model în vârstă de 37 de ani din Rio De Janeiro, Roger Monter, are o afecțiune cutanată rară numită vitiligo.După ce a suferit de depresie și din cauza prejudecăților sociale pentru faptul că are vitiligo, acest brazilian a decis să-și îmbrățișeze frumusețea naturală și a devenit model acceptând să pozeze cu pielea corpului expusă.

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Monte (@rogermon)

Roger Monter este un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Rio de Janeiro, Brazilia. Caracteristica lui specială care-l face să iasă în evidență în mulțime și care i-a provocat și suferințe majore este afecțiunea numită vitiligo.

Vitiligo este o boală rară a pielii care cauzează pierderea pigmentului, lăsând pete albe, translucide, de diferite mărimi, pe tot corpul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Monte (@rogermon)

După ce primul petic alb a apărut pe pielea lui Roger la vârsta de 23 de ani, lumea, așa  cum o știa, s-a sfărâmat în bucăți. A durat un deceniu pentru a accepta cine este cu adevărat și a nu se mai ascunde în spatele machiajului. Trăia o adevărată dramă încercând să scundă acest mare secret al lui… 

A continuat să-și reproșeze și să se învinovățească pentru starea pielii chiar dacă între timp aflase că boala vitiligo poate fi agravată de stres. Cei care îl vedeau evitau să se apropie prea mult de el, deoarece credeau că e o boală contagioasă, în timp ce alții nu s-au ferit de remarci răutăcioase despre înfățișarea lui. Roger ajunsese până la punctul în care nu putea să se uite la el însuși în oglindă și suferea de depresie severă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Monte (@rogermon)

Abia după ce a găsit un sprijin real în 2016 într-un grup de noi prieteni pe care i-a cunoscut la sală, a început să-și îmbrățișeze unicitatea. Într-o zi, a făcut un prim pas spre acceptarea frumuseții sale naturale și și-a împărtășit fotografia reală pe Instagram. Fara machiaj. Fără filtru. Inspirat de răspunsul covârșitor pozitiv și inspirațional, Roger a continuat să-și împărtășească povestea pe rețelele de socializare și, în cele din urmă, a atras atenția fotografilor care doreau să-i surprindă aspectul ieșit din comun. Și astfel a învățat, în cele din urmă, să se iubească pe sine și să ignore comentariile negative.

Foto: Instagram

Citeste și:

Mare Ți-e grădina, Doamne!!! Uite cum se protejează străinii de Covid-19

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro