Vis la Viena

Vis la Viena

Spectacole de gala ale Scolii Spaniole de Calarie, calesti trase de cai, strudel cu mere, muzica clasica… fascinatie vieneza!

Vraja, mister sau… Viena, pur si simplu?
Nici un alt oras nu a fost casa pentru atat de multi compozitori de renume mondial – Schubert, Strauss si Schoenberg s-au nascut aici, iar Haydn, Mozart, Beethoven si Brahms au ales sa traiasca in acest loc minunat.

Filarmonica din Viena este cunoscuta de-a lungul si de-a latul pamantului; la fel si Corul Baietilor din Viena, iar valsul vienez este, pur si simplu, minunat…

Viena se plaseaza in topul celor mai frumoase capitale europene, indiferent de unghiul din care o privesti si indiferent de criteriile luate in calcul; seducatoare si romantica, de un sarm incontestabil, Viena este ca o gura de aer proaspat intr-o lume cu efect de sera.

Un oras al valsului si delicateselor de cofetarie, al culturii de cea mai inalta clasa si al spatiilor verzi, deschise – adevarate oaze de liniste si relaxare. Pare incredibil, dar, odata ajunsa in capitala austriaca, te poti pierde de lume, poti sa scapi de nebunia si de vanzoleala strazilor tipice unei capitale! Da, stiu, suna straniu!

Si cu siguranta vei replica, aproape contrariata, ceva de genul: "Cum adica sa te pierzi de lume in chiar plin centrul metropolei?".

Ei bine, crede-ma: in Viena, se poate acest lucru! Si tot ce trebuie sa faci este sa ai suficienta curiozitate si… sa apesi pe o clanta!

Scurtaturile si refugiile sunt la un pas distanta, dincolo de un gang usor inestetic sau de o poarta veche, care nu iti da nici cel mai mic indiciu in ceea ce priveste lumea pe care poti sa o descoperi dincolo.

Si nu poti sa nu fii fascinata de felul in care doar trei pasi facuti din mijlocul pietei, din fata vitrinei si din imbulzeala strazii, te pot purta in linistea unei terase interioare, printre balcoane albe, cu arhitectura somptuoasa si pardoseala impodobita cu vase cu flori, in fel si chip.

Niciunde in oras nu e la fel de evidenta coabitarea vechi-nou ca in Stephansplatz, unde se privesc fata in fata Catedrala gotica Sf. Stefan si Haas House, o constructie postmodernista, realizata din sticla masiva. Iar silueta superbei catedrale se oglindeste clipa de clipa in "apele" de sticla ale Casei Haas.

Pe scurt:
Orasul are 50 de teatre, intre care trei sedii ale Operei si doua scene deschise, pentru diverse musicaluri, 100 de muzee si numeroase festivaluri, expozitii si vernisaje cu tematica diversa.

Acest lucru presupune, deci, un program cultural extraordinar de bogat de-a lungul intregului an, ceea ce face din Viena unul dintre centrele culturale lider ale Europei.

Daca esti la prima experienta vieneza, iata cateva dintre obiectivele de la fata locului pe care trebuie neaparat sa le vezi:
– Ringstrasse – un bulevard superb, care pastreaza amprenta fostei monarhii habsburgice.
– Museums Quartier – se afla pe locul opt in lume, ca areal cultural.
– Cafeneaua vieneza – un loc in care poti nu doar sa citesti o carte, ci sa si scrii una…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta