Virgil Ianțu: ”Sunt un tată corect, dar mai degrabă un tată bun”

Virgil Ianțu

Punctual, politicos, jovial, bun ascultător, serios, dar fără să se ia prea mult în serios, Virgil Ianțu e un artist care se joacă – frumos și constructiv – cu emoțiile copiilor. Învață mereu de la Jasmina, fetița lui, dar și de la copiii care vin la cursurile lui de dezvoltare personală și, mai nou, transmite toate acestea într-o primă carte. Despre emoții, pentru copii. Cei care i-au adus notorietatea ca persoană publică. 

E atât de evident că pe Virgil Ianțu copiii l-au consacrat, așa că am abordat tema din altă perspectivă, cea a copilului care a fost, a copilului interior pe care îl (re)descoperă acum, prin ochii micuților cu care lucrează, dar și ai fiicei sale Jasmina. Virgil, copilul ascultător și care nu sărea prea tare și prea des calul, a rămas în continuare un bun ascultător, atent la nevoile și suferințele copiilor.

Cel mai des copiii se plâng că părinții nu le dau atenție, că petrec puțin timp cu ei, că sunt absenți chiar și atunci când sunt fizic prezenți. Deși, paradoxal, părinții muncesc mult ca să le ofere copiilor de toate, ei îi privează în primul rând de atenție și disponibilitatea de a-i asculta real. Soluția pe care o propune Virgil este joaca, zbenguiala, hârjoneala – oricât de obosiți, tracasați, stresați am fi, să ne jucăm, să improvizăm, să inventăm situații care să ne reapropie. Iar copiii sunt foarte inventivi când e vorba de joacă.

Și o dată pe săptămână să ne adunăm toți membrii familiei și fiecare să spună ce i-a plăcut cel mai mult sau i-a displăcut cel mai tare în această perioadă, iar ceilalți să vină cu părerea lor, cu soluții, cu consolare.

Spune că nu crede în educația diferențiată pentru băieți și fete, că dintotdeauna s-a văzut tată de fată, nu a avut așteptări de genul să iasă cu băiatul lui la fotbal sau la un șpriț. E un tată implicat, uneori chiar prea protector, dar… se controlează. O încurajează pe fiica lui să își exprime emoțiile, așa cum o face cu toți copiii, cei care vin la 'Copiii spun…', primul curs de dezvoltare personală dedicat celor mici.

Copiii află aici cum se transformă frica de eșec în emoție pozitivă, cum scapă de vocea aceea mică și enervantă, care ne spune că n-o să reușim ceva și în special cum ne pregătim pentru a dărui celorlalți trăiri autentice, intense, pozitive. Jasmina și copiii cu care lucrează la seminarii sunt sursa de inspirație pentru prima sa carte, care urmează să fie lansată pe 1 iunie, în parcul IOR.

„Copiii sunt inestimabili în viețile noastre. Și cel mai adesea ne confruntăm cu tot felul de probleme în comunicarea cu ei. Încrederea în sine și inteligența emoțională se consolidează de la vârste fragede și este foarte important modul în care cei mici percep relația lor nu numai cu părinții, ci și cu ceilalți. Copiii spun… emoțiile sunt bune este o poveste în care se vor regăsi toți cei care au avut de-a face la un moment dat cu teama de a sta în fața unui public mai mare sau mai mic… și l-au cucerit!', spune Virgil Ianțu despre primul său volum 'Copiii spun… emoțiile sunt bune'. Cartea va apărea în colecția PanDA a Editurii Pandora M (Grupul Editorial TREI).

Virgil e responsabil nu doar de emoțiile celor mai importante fete din viața lui (Jasmina și mama ei), ci și de lucruri mai prozaice, cum ar fi gătitul. Zice că gătește chiar bine, îi place să improvizeze, dar păstrează și aici echilibrul care îl caracterizează. Cu reguli de dietă sănătoasă, dar și excepții care să facă plăcere unui gurmand. Și cu un program de mișcare și exerciții fizice pe care îl respectă, lucru care se vede pe silueta lui impecabilă.

Citește și La 46 de ani, are o mulțime de admiratoare! Cum se menține în formă Virgil Ianțu: „Nu mănânc mult!'

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete