Viața tumultuoasă a actriței Vasilica Tastaman. A iubit teatrul și bărbații în egală măsură

vasilica tastamanSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Vasilica Tastaman este una dintre figurile reprezentative ale scenei teatrului românesc. Talentată, frumoasă, înzestrată cu o inteligență superioară, a atras cu mare ușurință spectatorii în sălile de spectacole și bărbații frumoși în viața ei. A iubit viața și a trăit-o din plin timp de 70 de ani.

Vasilica Tastaman s-a născut la Brăila și, o perioadă, a fost ucenică la o fabrică de textile din localitatea de baștină. La 16 ani și-a descoperit dragostea pentru teatru și, totodată, menirea. Atunci a debutat pe scena teatrului din orașul natal. Talentul ei nu a rămas neremarcat, astfel încât s-a bucurat de o evoluție rapidă. Și asta fără ca măcar să aibă studii de artă teatrală. În scurt timp, a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giulești și Bulandra.

Conform jurnalul.antena3.ro, cariera sa este datorată, poate în mare parte, unei alte doamne a scenei românești, Lucia Sturdza Bulandra. Vasilica Tastaman era angajată a Teatrului Municipal București, astăzi Teatrul Bulandra, condus, la acea dată de Lucia Sturdza Bulandra. La urechile directoarei teatrului ajunge, într-o zi, zvonul că actrița ei preferată vrea să părăsească teatrul și să se întoarcă la Brăila. Intrigată, Lucia Sturdza Bulandra o cheamă la ea și îi cere detalii legate de decizia de a părăsi teatrul bucureștean și Bucureștiul.

Vasilica Tastaman nu avea unde locui în București, motiv pentru care a făcut compromisuri uriașe

Cu acest prilej, directoarea află cu stupoare că Vasilica nu avea unde locui: “Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat… să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!“. Lucia Sturdza Bulandra a luat rezolvarea problemei pe umerii ei, s-a înființat la Primărie și i-a cerut personal primarului o locuință pentru Vasilica Tastaman. Refuzul primarului a determinat-o pe marea Lucia Sturdza Bulandra să recurgă la un gest extrem: s-a aruncat în genunchi și l-a implorat cu lacrimi în ochi să o ajute cu o locuință. La distanță de doar câteva zile, Vasilica Tastaman se muta în locuința obținută cu ajutorul directoarei.

Potrivit pro2.protv.ro, marele actor Radu Beligan se declara profund impresionat de Vasilica Tastaman: Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să vă povestesc despre Vasilica, ea însăși este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viața mea“, mărturisea într-un interviu mai vechi marele actor.

Actrița a fost căsătorită de două ori, dar a avut mai multe derapaje erotice

Vasilica Tastaman a fost, însă, pe cât de talentată, pe atât de controversată pentru relațiile pe care le-a avut. A avut doar doi soți, antrenorul Emeric Jenei, cu care a avut un băiat, Călin (singurul ei copil, de altfel), apoi Dan Tufaru, fostul soț al Andei Călugăreanu. Atunci când Dan Tufaru s-a îndrăgostit de Vasilica Tastaman, acesta era încă soțul Andei Călugăreanu.

Conform sursei citate, actorul Vladimir Găitan își amintește de povestea fulgerătoare de iubire dintre Vasilica Tastaman și Dan Tufaru, care era mai mic decât ea cu 11 ani. „Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu…'.

Vasilica a divorțat de Emeric Jenei, iar Dan Tufaru s-a despărțit de Anda Călugăreanu. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de un deceniu și a fost unul cu năbădăi, actrița având câteva derapaje erotice, iar Dan Tufaru apucându-se serios de băutură.

Citeste si

Reacția uluitoare a Marinei Voica atunci când a trebuit să filmeze o scenă nud. A intervenit Miliția

A fost unul dintre cei mai chipeși actori români, dar nu s-a căsătorit niciodată. Care a fost cel mai mare regret al actorului Ovidiu Iuliu Moldovan

Cine este actrița din România căreia i s-a propus să joace la Hollywood? Motivul pentru care a refuzat: A preferat să se întoarcă în ţară…'

Surse foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete