Viața plină de contradicții a lui Marlon Brando: de pe culmile succesului în abisul disperării

Marlon Brando, unul dintre cei mai mari actori ai secolului XX, a trăit 80 de ani intenși. A fost sex-simbolul absolut al anilor 60-70, un actor cu o charismă aparte, care a schimbat traiectoria cinematografiei.

Talentat și foarte hotărât, Brando a ajuns rapid acolo unde îi era locul – la Hollywood. S-a făcut remarcat mai ales datorită rolurilor pe care le-a avut în filmele Un tramvai numit dorință,Nașul,Ultimul tango la Paris șiOn the Waterfront (Pe chei). A câștigat două premii Oscar a categoria Cel mai bun actor, pentru rolurile din Nașul și din On the Waterfront.

Marlon Brando a fost clasificat pe locul patru într-un clasament al actorilor americani de film ai tuturor timpurilor, top întocmit de Institutul American de Film.

Marlon Brando a avut relații homosexuale

Viața personală i-a fost tot atât de plină ca și cariera, dar mult, mult mai haotică și mai tumultuoasă. A trăit cu intensitate și nu a ratat nicio experiență. Nici măcar pe cea a homosexualității.

Mult timp s-a zvonit că ar fi avut relații cu bărbați, dar nu a fost crezut până nu a recunoscut public acest lucru, într-un interviu acordat unui jurnalist francez: Homosexualitatea este atât de la modă, încât nici măcar nu mai constituie o știre. Ca mulți alți bărbați, și eu am avut experiențe homosexuale și nu îmi este rușine. Niciodată nu mi-a păsat prea tare de ceea ce crede lumea despre mine. Dar dacă e careva care crede că eu și Jack Nicholson suntem iubiți, să  creadă în continuare. Mi se pare amuzant', mărturisea Brando în 1979, atunci în vârstă de 55 de ani, potrivit life.ro.

Printre presupușii iubiți ai lui Marlon Brando se numără James Dean, Cary Grant, Rock Hudson și Laurence Olivier.

3 soții și 11 copii

Charismaticul actor a iubit, desigur, și femeile… și ele pe el, nici nu se putea altfel. Din dragostea lui pentru femei au rezultat nu mai puțin de… 11 copii. Nu mai puțin de șapte femei au avut copii cu marele actor. Trei dintre cele șapte i-au fost soții. Este vorba despre actrițele Anna Kashfi, Movita Castaneda și Tarita Teriipaia. A mai avut trei copii cu menajera sa guatemaleză și alți trei rezultați din diversele sale aventuri.

Prin patul lui au trecut actrițe celebre precum Marilyn Monroe, Grace Kelly, Jackie Kennedy și Marlene Dietrich. În ciuda faptului că era mare iubitor de plăceri carnale, Brando era foarte mofturos. Nu a vrut-o pe Elizabeth Taylor pentru că avea fundul prea mic, iar despre Sophia Loren a declarat că îi miroasea gura „mai rău ca cea a unui dinozaur'.

Apetitul său sexual, declanșat de un episod care s-a petrecut la vârsta de 4 ani

Ei bine, da. Marlon Brando avea doar patru ani atunci când și-a conștientizat instinctele sexuale. Apetitul său sexual a fost stârnit de menajera lui, Ermi: „În timpul zilei, ne jucam, iar noaptea dormeam împreună. Ea era dezbrăcată și eu eram gol. Dormea adânc deci puteam să mă uit la corpul ei și să mă joc cu sânii ei', scria Marlon Brando în autobiografia sa „Songs My Mother Taught Me', potrivit click.ro.

Când Ermi s-a căsătorit, Brando s-a simțit abandonatholly. El a susținut că obsesia lui pentru sex a fost stârnită de acest episod.

Copiii rebeli: un fiu criminal și o fiică sinucigașă

Doi dintre copiii lui Marlon Brando au avut serioase probleme cu legea, unul dintre ei alegând chiar sinuciderea. În 1991, fiul său Christian a fost condamnat la închisoare pentru omor, după ce l-a ucis pe logodnicul surorii sale, Cheyenne. Christian și-a motivat gestul prin faptul că bărbatul o agresă fizic pe sora lui, care era însărcinată. Potrivit sursei citate, aparent, cei doi s-au luptat și accidental l-a împușcat în față pe logodnicul surorii sale. Chiar Brando a fost cel care a încercat să îl resusciteze pe tânărul împușcat și tot el a fost cel care a chemat poliția.

Marlon Brando s-a învinovățit pentru această tragedie, considerând că stilul său de viață i-a afectat pe copiii lui.

La rândul ei, Cheyenne a avut grave probleme cu drogurile, petrecând mult timp prin clinici de reabilitare. După moartea logodnicului său, femeia a fost cuprinsă de o depresie cruntă. A pierdut, astfel, custodia copilului său, care a fost dat în grija bunicii. Cheyenne a ales să-și încheie socotelile cu viața spânzurându-se în casa mamei sale.

A murit la 80 de ani, răpus de insuficiența respiratorie

În ultimii săi ani de viață, Marlon Brando a avut probleme serioase de sănătate. Suferea de cancer și de diabet, acesta din urmă afectându-i și vederea. În plus, în ultimii ani de viață, Brando a fost depresiv și susținea că i-a dezamăgit pe Cheyenne și pe Christian. În anii 90, actorul ajunsese să cântărească 130 de kilograme. A murit de insuficiență respiratorie cauzată de fibroză pulmonară.
Citeste si
Foto: Hepta
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete