Vești bune pentru medici, asistente medicale și profesori. Ce se întâmplă cu salariile acestora de la 1 Martie?

salariile medicilor, asistentelor medicale și profesorilor 1 Martie

Luna martie vine cu vești bune pentru angajații din sistemul medical, dar și pentru personalul didactic. Începând cu 1 Martie, salariile celor care activează în aceste domenii vor suferi modificări semnificative.

Ce se întâmplă cu salariile medicilor, asistentelor medicale și profesorilor începând cu data de 1 Martie?

Salariile din învățământ și din sistemul medical au fost tot timpul un motiv de nemulțumire pentru angajați, aceștia fiind de părere că sumele de bani oferite de  stat nu sunt pe măsura eforturilor depuse. Pentru a rezolva această problemă, autoritățile au anunțat creșteri salariale semnificative pentru medici, asistente medicale și profesori, începând cu luna martie, potrivit mediafax.ro.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut precizări cu privire la modul în care vor fi plătite cadrele medicale și didactice de la 1 Martie 2018, oferind exemple concrete în acest sens.

De la 1 martie cresc salariile pentru medici şi asistente, care urcă direct pe grila din 2022 şi, de asemenea, primesc în plus 20% cei din personalul didactic. Ca să ofer şi un exemplu, un asistent universitar care până ieri a avut un salariu de 3.834 de lei va avea un salariu, de la 1 martie, de 4.601 lei, deci o creştere de 600 de lei. Un profesor universitar care în 2016 a avut 6.450 de lei va avea, de la 1 martie, un salariu de 10.383 de lei. Un profesor gradul I , profesor de învăţământ preuniversitar, va avea de la 1 martie un salariu de 4.724 de lei. Un alt medic primar, dar de medicină legală, va avea 16.250 de lei. Un asistent medical va va ajunge la un salariu de la 1 martie, de 4.355 de lei, a spus ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la România Tv, potrivit mediafax.ro.

Ministrul Muncii a ținut să facă precizarea că salariile pe care le-a oferit drept exemplu sunt cele de bază, adică salariile brute. Modificările vor intra în vigoare începând cu data de 1 Martie 2018.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

GER năprasnic, peste toată România! Temperaturile pot coborî și până la -25 de grade în următoarele zile

Anunțul care îi vizează pe angajații de la stat. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță?

Este oficial! Vom avea încă o zi liberă, începând din acest an! Deputații au adoptat un nou proiect de lege

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri