GER năprasnic, peste toată România! Temperaturile pot coborî și până la -25 de grade în următoarele zile

După mai multe zile de viscol, ninsoarea s-a oprit momentan în Capitală, însă temperaturile vor continua să fie foarte scăzute pentru această perioadă. Sunt în vigoare mai multe atenționări de vreme rea.

Cod galben de ger

Până mâine, 2 martie la ora 20:00, este în vigoare un cod galben de ger. Un val de frig va cuprinde toată țara, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Acesta va persista și se va intensifica pe parcursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă, conform meteoromania.ro. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

Cod portocaliu de ger

De asemenea, este în continuarea valabil și un cod portocaliu de ger, până la ora 20:00, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În aceste zone se vor înregistra temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia. Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ce se va întâmpla cu linia traimvaiului 41, după extinderea lucrărilor de la magistrala M5 de metrou

Este oficial! Vom avea încă o zi liberă, începând din acest an! Deputații au adoptat un nou proiect de lege

Viscolul a blocat circulația rutieră în toată țara! Pe multe drumuri naţionale și autostrăzile A2 și A4 nu se circulă. Peste 80 de trenuri anulate

Cod portocaliu de viscol și ger în aproape jumătate din țară. Uite care sunt cele mai afectate zone

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Stiri