Vechea Insulă a Piraților – un colț de paradis pentru turiștii români

Vechea Insulă a Piraților – un colț de paradis pentru turiștii români

Skiathos este una dintre cele mai cosmopolite insule din Grecia ce adună aproape 2 milioane de turiști în fiecare an, datorită numărului mare de plaje cu nisip și a vegetației bogate ce o clasează în topul celor mai verzi destinații europene. 

Familiile cu copii o preferă mai ales pentru că se află la un zbor de numai o oră din București, în plus, luxurianta insulă din Sporadele de Nord a devenit acum tot mai accesibilă turiștilor grație Ofertelor Speciale pregătite de AeroVacanțe! Turoperatorul a reintrodus în paleta sa și pachetele de vacanță cu zbor charter din Timișoara, motiv pentru care insula a înregistrat o cerere turistică și mai mare față de anii precedenți. 

Tarife tentante la vacanțele în Grecia!

Un sejur de 7 nopți de cazare și masă conform ofertei în Skiathos, zbor charter din Timișoara (dar și din București sau Cluj-Napoca), transfer aeroport-vilă-aeroport, taxe aeroport (95 euro/persoană) și asistență turistică – costă de la 259 euro/persoană! 

AeroVacanțe este singurul turoperator din România care deține zboruri directe spre Skiathos, iar portofoliul său s-a mărit în acest sezon și cu alte câteva destinații noi din Grecia – pachetele complete spre Insulele Paros, Milos sau Naxos, unde serviciile turistice au fost atent selecționate, iar tarifele sunt accesibile chiar și pentru seniori. 

Obiective de neratat în Skiathos

Skiathos, insula care stă în Umbra lui Athos, așa cum ne spune și numele său, măsoară mai puțin de 50 kmp, însă acest lucru nu este un impediment pentru turiștii ce ajung aici, mai ales că frumoasa destinație din Marea Egee se laudă cu o mulțime de bogății. 

Dacă ești pasionat de istorie, fostul tărâm al piraților conduși de Barbarossa, ascunde comori medievale ce sfidează timpurile moderne. Printre obiectivele de neratat se numără Fortăreața Kastro, aflată în cel mai izolat punct de pe insulă, pe o stâncă deasupra Mării Egee. Între secolele XII și XVIII, Kastro a servit ca și capitală a insulei, iar cele peste 300 de clădiri și zecile de bisericuțe bizantine erau înconjurate de un impresionant zid fortificat înalt de câțiva metri. 

Mai poți vizita Mănăstirile Evanghelistria (unul dintre cele mai importante și frumoase așezăminte de cult din Sporade datorită poziției sale în munți, fiind înconjurată de păduri de conifere) și Kounistra (un edificiu din piatră dedicat patronului spiritual al insulei). 

O plimbare la Bourtzi nu trebuie să lipsească din itinerariul tău. Mica peninsulă interconectată printr-un istm îngust de capitala Skiathos mai păstrează urmele fortăreței din anul 1211 clădită cu scopul de a apăra orașul de atacurile frecvente ale piraților. Din păcate cetatea a cedat de mai multe ori de-a lungul timpului, iar astăzi mai poți vedea ruinele vechiului teatru antic, unde au loc în fiecare vară proiecții de film. 

Minuni ale naturii … 

Skiathos este o destinație fabuloasă și pentru turiștii iubitori de sporturi nautice. Apele Mării Egee sunt cristaline și bogate în formațiuni stâncoase și ascund bancuri de pești multicolori, meduze, arici sau căluți de mare. Dacă îți place să te scufunzi, pornește spre coasta de nord a insulei unde se arcuiesc plajele sălbatice și izolate accesibile numai cu barca, așa cum este Lalaria. Imediat lângă plaja-vedetă se găsesc două peșteri spectaculoase: Skotini Spilia, numită și Peștera Întunecată și Galazia Spilia, cunoscută ca Peștera Albastră

Un mod excelent de a descoperi Insula Skiathos poate fi în celebra croazieră Mamma Mia – ce îți face turul locurilor unde s-a filmat celebrul musical de dragoste. Începe cu portul vechi din Skiathos Town, unde te vei îmbarca pe vasul piraților cu destinația Skopelos, pe ritmurile celor de la ABBA. Pe parcursul călătoriei vei descoperi locuri de poveste precum plaja Katastari, cu apele sale cristaline și vegetația luxuriantă, mica Capelă albă Agios Ioannis aflată în vârful unui recif cu vederi fabuloase spre mare, dar și orașul alb-albastru, Skopelos. 

O vacanță în Skiathos nu se poate încheia fără cel puțin o zi petrecută pe celebra plajă Koukounaries, una dintre cele mai spectaculoase zone de coastă din Europa, datorită nisipurilor sale fine și aurii, și a pinilor ce par că plonjează dramatic în apele de cristal ale Mării Egee. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta