Variola maimuțelor depistată în România la un tânăr de 26 de ani. Cum se simte bărbatul?

Variola maimuțelor a fost identificată la peste 1000 de persoane din 26 de țări. Unii oameni de știință susțin că ar fi circulat în liniște ani de zile înainte de apariția sa bruscă în întreaga lume.

Infecția, care poate provoca leziuni dureroase pe tot corpul, care lasă cicatrici de durată, își desfășoară cursul la o persoană în aproximativ trei săptămâni. Cele mai multe dintre cazurile identificate în Europa și focarul din SUA au fost ușoare, unele atât de atipic de subtile încât au fost confundate cu alte infecții cu transmitere sexuală.

Din nefericire, a fost identificat un prim caz de variola maimuțelor în România. Tânărul de 26 de ani este în prezent sub stricta observație a medicilor și primește îngrijirile necesare. Acesta s-a prezentat la camera de gardă, deși simptome avea de patru zile. S-a infectat după ce a luat contact cu partenerul de viață care fusese plecat în țări din Europa unde numărul de îmbolnăviri este mare, scrie Redacția.

Potrivit medicilor, starea sa este bună, acesta fiind internat în spital în izolare.

Potrivit lui Octavian Jurma, toți cei care s-au vaccinat împotriva variolei pot fi protejați împotriva variolei maimuțelor în proporție de 80%.

„Din fericire vaccinul împotriva variolei umane este eficient în proporție de 80% și împotriva variolei maimuței iar efectul durează decenii. Aceasta înseamnă că cei vaccinați până în anii 1970 au încă imunitate bună și e puțin probabil să facă boală.

Am avea deci nevoie de câteva sute de mii de doze disponibile pentru a vaccina tinerii și focarele dacă va fi nevoie. Noi am comandat doar 1,000 de doze pentru o amenințare clară și iminentă, însă am comandat milioane de doze de iodura de potasiu pentru o amenințare ipotetică și îndepărtată. Probabil că în acest moment guvernul se teme mai tare de gura negaționiștilor decât de riscul neglijării acestei amenințări', a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook, potrivit FANATIK.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri