Valentin Uritescu, decizie radicală la 80 de ani. Cum se simte actorul: „Boala lui necesită îngrijiri speciale”

Valentin Uritescu duce de mai bine de 30 de ani o luptă aprigă cu o boală extrem de gravă. Pe măsură ce trece timpul, starea sa se agravează, iar acum acesta a luat o decizie uluitoare.

Valentin Uritescu suferă de Parkinson și din cauza vârstei și a simptomelor neplăcute, actorul a cerut familiei să-l ducă într-un centru unde va primi îngrijirea corespunzătoare.

„Tatăl meu este bine acum, se află într-un loc unde îi priește. El a cerut să fie dus într-un centru medical, unde toată lumea îl răsfață, i se face și masaj. Boala lui necesită îngrijiri speciale, trebuie să fie asistat medical. Mi-a cerut să îi duc o pălărie de soare, am una din Santorini, ca să iasă în curte. Eu și mama mergem mereu la el', a declarat fiul actorului, Bogdan Uritescu, pentru impact.ro.

Valeria Uritescu, soția octogenarului, a declarat în urmă cu mult timp că starea de sănătate a lui Valentin Uritescu suferă modificări permanente. Sunt zile în care se simte mai bine, dar și zile în care nici nu poate vorbi.

„Sunt zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, dar chestiunea cea mai dură stă în faptul că nu putem şti niciodată, nu putem anticipa care e ziua acea bună, ca să ne pregătim pentru ea. Sau, poate exista un ceas sau două mai liniştite, mai vesele chiar, şi apoi, din nou, o cufundare în întuneric, în starea aceea pe care nu o pot descrie şi care-l stăpâneşte de ani buni, încoace', a mărturisit Valeria Uritescu pentru playtech.ro.

Valentin Uritescu este unul dintre cei mai mari actori din lumea filmului și a teatrului pe care România i-a avut vreodată. Din cauza bolii, acesta a fost nevoit să se retragă din lumina reflectoarelor.

„Eu sufăr de o maladie foarte periculoasă, e un Parkinson mai blând. În ultima vreme m-a cam căpăcit, dar eu nu mă las. Am intrat în biserică şi m-am rugat fierbinte rugându-l pe Dumnezeu să-mi mai dea cinci ani. Aveam 33 de ani. De atunci mă lupt. Doamne, dă-mi cinci ani, poate mă pot realiza ca actor. Şi Dumnezeu mi-a dat 36 de ani, timp în care am reuşit la Bucureşti', mărturisea Valentin Uritescu în urmă cu mai mulţi ani la România TV.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete