Vaccinul Oxford împotriva coronavirusului urmează să obțină aprobarea înainte de Crăciun

Vaccinul Oxford împotriva coronavirusului urmează să obțină aprobarea înainte de Crăciun

Medicii și pacienții cu risc crescut vor primi vaccinul Oxford Covid-19 înainte de sfârșitul anului. Profesorul care conduce proiectul, Adrian Hill a declarat că aprobarea de urgență le va permite celor mai nevoiași să primească injecția în timp ce procesele finale sunt încă în curs.

Ar urma apoi autorizarea completă, ceea ce înseamnă că restul populației ar putea primi vaccinul de la începutul anului 2021.

Profesorul Hill, fondatorul și directorul Institutului Jenner de la Universitatea din Oxford, a recunoscut că timpul este mult prea scurt pentru a începe vaccinările înainte de Crăciun, însă a insistat că este posibil, scrie Daily Mail.

„Miliardele de doze sunt deja produse în zece fabrici din întreaga lume de către un consorțiu condus de firmele britanice de medicamente AstraZeneca', a spus el.

Într-o evaluare optimistă a modului în care s-ar putea desfășura programul de vaccinare, el a spus: „Nu este foarte clar acum dacă până la sfârșitul primăverii numărul de cazuri ar fi în scădere, cel puțin în această țară … vom ajunge la imunizare colectivă prin vaccinare.'

Două faze ale studiilor clinice de succes au stabilit că vaccinul Oxford este sigur și declanșează un răspuns imun puternic. Încercările din faza a treia sunt acum într-un stadiu avansat.

Institutul Jenner desfășoară teste în nouă locații din Marea Britanie, implicând 10.000 de voluntari, împreună cu alții din Brazilia și Africa de Sud. Alte studii sunt efectuate de partenerii săi din India și SUA.

Următoarea etapă critică a procesului va fi „dezbaterea' rezultatelor studiului, unde se vor vedea date de la participanți care au primit injecția comparativ cu grupul placebo.

Până atunci, nici participanții și nici cercetătorii care conduc studiile nu vor ști cine a primit vaccinul sau placebo, însă autoritățile de reglementare din domeniul sănătății din diferite țări au cerințe diferite înainte de a autoriza vaccinurile.

Se vor vaccina persoanele cu risc crescut de infectare

Cercetătorii intenționează să solicite aprobarea de urgență pentru pacienții vulnerabili pe baza rezultatelor intermediare, în timp ce efectuează mai multe studii pentru a oferi dovezi mai puternice. „Licența inițială ar fi pentru utilizare de urgență, nu aprobarea completă', a spus profesorul Hill.

În Marea Britanie, se vor vaccina persoanele cu risc ridicat înainte de a vaccina tinerii, cei în formă și sănătoși, care prezintă un risc mai mic.

„Așadar, ceea ce căutăm anul acesta este o autorizație de „utilizare de urgență' care ne va permite să mergem și să vaccinăm pe cei mai expuși, apoi la începutul anului viitor, toți ceilalți. Medicii și personalul medical ar putea, de asemenea, să primească vaccinul sub o licență provizorie, a adăugat el.

Profesorul a spus că Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale din Marea Britanie a fost deja „fabuloasă', adăugând: „De aceea spunem că aceasta este una dintre cele mai bune țări din lume pentru a face studii clinice – avem un instituție bine informată, sensibilă care ia decizii pe baza unei analize bazate pe risc, mai degrabă decât a unui set de reguli dogmatice'.

Se lucrează intens la crearea vaccinului împotriva Covid-19

Unele țări vor dori să vadă mai multe date privind siguranța și poate eficacitatea înainte de a acorda o licență pentru vaccinarea tuturor. În America, studiile se vor relua după ce au fost întrerupte luna trecută, când un pacient a dezvoltat o afecțiune neurologică din motive care nu au legătură cu vaccinul. De asemenea, în Marea Britanie au fost oprite, dar s-au reluat rapid.

Vorbind online membrilor și absolvenților Colegiului Magdalen din Oxford, profesorul Hill a spus: „Multe dintre motivele pentru care testele pentru medicamente durează în mod normal atât de mult este faptul că academicienii petrec luni de zile scriind rapoarte și căutând finanțare între etapele lor. În acest caz, banii nu au fost un obstacol.'

El a sugerat că vaccinul Oxford, administrat în două doze la patru săptămâni distanță, ar putea oferi o protecție puternică împotriva Covid-19, deoarece produce anticorpi și imunizează celulele T. Acesta din urmă înseamnă că celulele albe din sânge ale corpului sunt pregătite pentru a distruge orice țesut care se infectează.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro