O româncă și-a falsificat testul Covid-19 pentru a se putea întoarce la muncă în Austria

O româncă și-a falsificat testul Covid-19 pentru a se putea întoarce la muncă în Austria

Acuzații grave pentru o femeie de 58 de ani din România. După cum scrie cotidianul Kronen Zeitung, aceasta a falsificat un test Covid-19 pe care angajatorul său din Austria i l-a cerut atunci când aceasta s-a întors la muncă.

Potrivit informațiilor publicate de ziarul austriac, care au fost preluate de Jurnal de Emigrant, românca a părăsit România la data de 5 octombrie având asupra sa un test fals pentru coronavirus.

Testul obținut la o clinică din România indica un rezultat negativ pentru ca, astfel, ea să se poată angaja ca îngrijitoare pentru un bătrân. Însă, pentru a avea o confirmare oficială, angajatorul austriac a făcut verificări pentru a fi sigur de veridicitatea rezultatului.

Nu mică i-a fost mirarea să descopere că buletinul de analiză prezentat de româncă aparținea unui alt pacient și era pentru cu totul alt tip de analize, nicidecum pentru Covid-19.

Ca urmare, îngrijitoarea română a fost supusă în ziua de 12 octombrie la un alt test pentru coronavirus, iar rezultatul a fost, evident, pozitiv. Două zile mai târziu a fost testat și cetățeanul austriac de 90 de ani de care ea avea grijă, rezultatul fiind tot pozitiv.

Parchetul din Innsbruck a deschis pe numele româncei un dosar penal sub acuzația de punere în pericol a sănătății unei persoane, prin intermediul unei boli transmisibile, în mod deliberat, precum și falsificare de documente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro