Vacante in paradisul copilariei

PraterRoata din Prater – farmec si distractie
Desi nu este printre cele mai mari din Europa, parcul Prater din Viena are un farmec pe care nu l-ai putea gasi in alta parte, caci este fara indoiala cel mai cunoscut si cel mai incarcat de istorie dintre toate. Parcul este o insula dintre cele doua brate ale Dunarii si a fost la origine teritoriul privat de vanatoare al Casei Imperiale.

Drumul prin Prater il poti face la pas ori cu trenuletul, direct prin magica lume a fratilor Grimm, pana la poarta „Castelului Bantuit“ si poti fi sigura ca nu doar prichindeii vor fi speriati si incantati de acesta.

Exista aici un Planetariu, dar si muzeul Prater, care te face sa retraiesti momentele de glorie ale parcului. Apoi, fara nici o indoiala, nu veti putea rezista tentatiei si veti merge cu totii sa va dati in gigantica roata, simbolul consacrat al parcului, de la inaltimea careia cuprinzi cu privirea toata Viena sau veti incerca sa decolati cu ametitoarea „Tornada“ ori sa va amuzati copios in labirintul cu oglinzi care alungesc, subtiaza si stramba siluetele.

De asemenea, veti putea merge la „Casa Elvetiana“, teatrul de papusi ce poarta si astazi numele mascariciului Kasperl, la „Blue Planet“, o calatorie fantastica in timpurile preistorice si in lumea dinozaurilor, dar si pe „Drumul aventurii”, de unde veti privi culisele celui mai vechi parc de distractie din lume.

Copiii se inghesuie la toate casutele incarcate cu dulciuri, cu jucarii mecanice si tentatii diverse, dar si la traditionalul „Joc vienez“, denumirea populara a „Wienspiel“-ului, care este o varianta mult mai distractiva a cunoscutului joc de pe meleagurile noastre, in care o moneda introdusa intr-un aparat iti da dreptul de a culge, cu o „gheara“, un premiu.

Ce mai astepti?!

  •  Pentru a petrece cateva zile in Prater, ai la dispozitie varianta cu transport low-cost, cu cazare la unul dintre hotelurile Favorita sau Ibis de pe Mariahilferstrasse, oferta de la Agentia Europa Travel tel. 021/ 311.55.20
  •  O alta oferta pentru un pachet turistic de trei zile ce cuprinde cazarea, micul dejun, transportul si o masa festiva de la Agentia Prestige Tours, tel. 021/319.77.94
  •  Pentru Prater, pretul pentru un abonament de o zi e cuprins intre 6 si 30 euro.

Nu doar pentru cei mici…

  •  In parc exista numeroase restaurante, fast food-uri, cafenele, patiserii si alte locuri unde vei putea gasi aproape tot ce-ti pofteste inima, de la cele trei feluri de mancare la zeci de tipuri de ciocolata si alte sortimente de dulciuri.
  •  Cateva dintre atractiile turistice sunt berariile austriece si reasturantele specifice locului, unde poti incerca carnaciorii speciali: Wurstel, Punch, Karagöz sau Vitesz Laszlo, berea neagra sau deja cunoscuta bautura denumita „Jelly-Cola“
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta