Vacante de neuitat: Drumul Regelui si Lacul Nestiut

Lacul Vidra
■ Locatie: Cheile Vidra, judetul Valcea

Transalpina, construita de supusii Kaiserului german in timpul primului razboi mondial, a avut destinatia de drum strategic militar si atinge practic judetele Alba, Sibiu, Valcea si Gorj pe traseul Sebes, Sugag, Obarsia Lotrului, Ranca, Novaci.

Pe Drumul Regelui ajungi si la Lacul Vidra, cel pe care localnicii il numesc Lacul Nestiut, unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, o perla cristalina invelita in verdele padurilor de molid si ascunsa in adancimea Cheilor Vidra, la 30 de km de Voineasa, intre Muntii Lotrului, Latoritei si Capatanii. Lacul a luat nastere in urma construirii pe Lotru a barajului Vidra, un baraj ridicat din piatra, lemn si lut, intr-un peisaj ce spune parca povesti, impletite in tacere si aer limpede si curat.

De aici, daca iti place sa adaugi vacantei tale putina adrenalina, poti incerca coborarea cu barca pe rau, in cea mai spectaculoasa zona de rafting din Romania, intre Livezeni si Bumbesti Jiu, sau pe alte trasee din zona mai putin solicitante, urmate de un picnic in mijlocul padurii, cu pastrav sau lipan la gratar, proaspat pescuit din apele lacului.

In apropiere: Manastirea Corbii de Piatra cu tainica sa biserica sapata direct in munte ori Manastirea Negru Voda care este situata intr-o pestera naturala, ciudatele forme ale trovantiilor de la Costesti, botezati de localnici „pietrele vii, apoi pestera Polovragi unde afli Tronul lui Zalmoxis ori mai sus catre Ponoarele, Podul lui Dumnezeu – un arc natural de piatra peste Zatonul Mare, cu o deschidere de 25 m, gros de patru metri si lung de peste 50 m, pe care legenda spune ca diavolul a reusit sa scape din pestera unde il inchisese Dumnezeu.

Drumul Regelui Rafting

Bine de stiut
Cazarea in zona este variata si din belsug, din Voineasa pana la Obarsia Lotrului sau dincolo de culme, in Ranca, la preturi ce incep de la 100 lei camera (un loc absolut special este Casa Baciu din Ciunget), iar pretul unui pachet complet pentru patru zile de rafting este in jur de 300 de euro. (infopensiuni.ro)

Adrian Ciltan
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta