Vacanta aproape de casa: Budapesta – 2 in 1

Vacanta aproape de casa: Budapesta – 2 in 1

Budapesta, Podul Leopold
Primul punct important de vizitat: Palatul Regal, din Piata Sfantul Gheorghe, construit in secolul al XIV-lea.

Cea mai buna modalitate de a vizita cele doua parti ale Budapestei este sa iei orasul la picior. Fiecare cladire te va impresiona, muzeele te vor ademeni sa le treci pragul, parcurile te vor imbia cu aerul placut in care te vei plimba, daca alegi lunile de primavara.

PALATUL PARLAMENTULUI

Spre deosebire de Palatul Parlamentului de la noi, nu te costa nimic sa-l vizitezi sau sa-l pozezi, insa, daca faci parte dintr-un grup, trebuie sa faceti rezervare.

Pe cat de impunatoare este cladirea in exterior – este a treia cladire, ca dimensiune, care gazduieste un parlament national –, pe atat de impresionant este interiorul. La iesire, vei trece si pe langa ansamblul de sculpturi intitulat „shoes on the Danube“, realizat in memoria victimelor Holocaustului.

Budapesta, Palatul Parlamentului Budapesta, Piata Eroilor

RASFAT CULINAR

Incearca felurile de mancare specifice locului, chiar daca mancarea ungureasca nu este una usor de digerat. Vei gasi multe feluri pe care le gasim si la noi, dar parca „acasa la mama lor“ sunt cele mai bune.

Pont: Cauta vanzatorii stradali care comercializeaza carnete cu oferte – adica acele city-pass-uri prin care primesti tot felul de servicii la pret redus: plimbari pe Dunare, acces nelimitat la autobuzele turistice.

Catalina Ioancea; © shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta