Vacanță liniștită în stil grecesc, în Ammoudia

Ammoudia

La intersecția râului Acheron cu Marea Ionică, într-o oază de vegetație luxuriantă din regiunea Epirus, foarte aproape de Parga, vei găsi o așezare pitorească peste care timpul a uitat să treacă… Ammoudia este o destinație foarte apreciată în randul familiilor cu copii sau a seniorilor, care găsesc aici plaje albe, atmosferă tradițional grecească și numeroase posibilități de excursii în împrejurimile locului.

Ultimele zile de vară îți aduc reduceri imbatabile la sejururile low-cost în Ammoudia, de la Europa Travel. Turoperatorul low-cost din Romania te întampină cu prețuri foarte mici la vacanțele cu autocarul în Grecia și servicii turistice excelente.

Locul înțesat de legende

Ammoudia este un magnet și pentru pasionații de mitologie, care găsesc aici un important sit arheologic numit Necromanteion – considerat singurul Oracol al Morții din Grecia. Strans legată de acest Oracol, Ammoudia este traversată de raul Styx despre care se spune că era locul de trecere a sufletelor spre Împărăția Umbrelor a zeului Hades.

Dacă nu ești atras de poveștile grecești, micuța stațiune Ammoudia îți rezervă multe alte surprize plăcute. Odată ajuns aici poți explora Parcul Natural Zagora si canionul Vikos, să practici rafting pe Acheron, să sari în cap de pe stanci în golfurile turcoaz din Paxi-Antipaxi, să mergi în croazieră spre Parga sau insula Corfu, ori să faci o excursie de o zi în Albania.

Explorează împrejurimile orașului!

La nici o oră distanță parcursă cu barca de centrul Ammoudiei, aproape de Parga vei găsi unele dintre cele mai impresionante formațiuni stancoase din împrejurimile orașului. Peștera Afroditei este cea mai bună zonă pentru scufundări și fotografii, despre care se spune că ar fi fost chiar preferată de Zeița Frumuseții pentru băile relaxante în Marea Ionică.

În schimb, dacă preferi să te relaxezi poți să rămai în stațiunea Ammoudia care te întampină cu o plajă aurie impresionantă, una dintre cele mai bune din regiune, iar apele de un albastru precum cerul sunt perfecte pentru seniuni de înot, snorkeling, plimbări cu banana ori surfing, în zilele cu vant, cand valurile sunt ceva mai spumoase.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Ammoudia

Hotel 2* – tarife de la 39 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta