Vacanta la Capul Bunei Sperante

Capul Bunei Sperante

O oferta inedita pentru romanii dornici de senzatii tari este fara indoiala drumul pana la Capul Bunei Sperante – locul unde se intalnesc cele doua oceane, apoi scufundarea in apele oceanului si ocazia de a sta fata in fata cu uriasii rechini albi care traiesc in largul coastelor sud- africane si pot ajunge pana la 8 metri lungime.

Chiar daca nu pare la indemana oricui, o astfel de experienta merita traita, mai ales ca ea se desfasoara in conditii de maxima siguranta pentru turisti.

Excursia dureaza o zi intreaga, se navigheaza in largul oceanului si de aceea, turistii au nevoie de creme solare cu protectie mare.

Drumul porneste din Cape Town, cu imbarcarea pe un vas de larg, unde vei servi micul dejun si pranzul si ti se va face un instructaj complet despre anatomia si comportamentul rechinilor albi.

Scufundarea, cu costum presurizat si aparat de respiratie autonom individual, se face in cusca metalica protejata total si dureaza 20 de minute.

Urmeaza cafeaua sau ceaiul de dupa-amiaza (obicei englezesc, pe care il vei intalni foarte des in Republica Sud Africana) si intoarcerea la hotel, catre seara.

Unde, cat, cum?

Tariful unei astfel de aventuri exotice este de 450 euro pentru 6 zile, tarif ce include cazarea la un hotel de 4 stele din Cape Town si micul dejun, inchirierea vasului si a echipamentului de scufundare, personalul de supraveghere, dar nu include si… pastilele impotriva raului de mare.

Trebuie sa stii:

In Africa de Sud este necesara viza de intrare. Intre Romania si Africa de Sud exista relatii diplomatice la nivel de ambasada, iar ambasador la Pretoria este domnul Valer Potra.

La Bucuresti este acreditat ambasadorul Republicii Africa de Sud cu resedinta la Budapesta si, de asemenea, la Cape Town functioneaza un Consulat General al Romaniei.

Cetatenii romani trebuie sa trimita cererea de viza prin e-mail sau prin posta (se recomanda Prioripost) la sediul Ambasadei Republicii Africa de Sud din Budapesta.

Taxa de viza se achita prin ordin de plata si variaza in functie de agentia la care se face rezervarea, dar este de circa 55 euro de persoana.

Rezervari

Toate ofertele, precum si orice fel de pachet turistic personalizat pot fi rezervate la: Agentia "Butterfly Tourism", str. Barbu Delavrancea nr. 23, tel: +4021.223.78.03; 223.78.86 sau online, la: www.butterfly.ro, precum si la Agentia "Perfect Tour", str. Sevastopol, nr. 26, tel: 031.402.24.58, 0729. 107.197 sau pe site-ul www.perfect-tour.ro.

Text: Adrian Ciltan; foto: Butterfly Tourism, www.sxc.hu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta