Vacanta in Turcia, vizita in Phaselis si Olympos

In continuarea vacantei din Antalya, la sud de Kemer am vizitat ruinele orasului Phaselis si ale faimosului Olympos.

Ruinele anticului oras Phaselis sunt situate la aproximativ 55 Km de Antalya (aprox 13 Km de Kemer), in apropiere de Olympos, intro zona extrem de pitoreasca. Fondat in secolul 7 I.H. de colonistii din Rhodos, pe aceste taramuri s-au perindat apoi persii, grecii, romanii, bizantinii. Se spune ca atunci cand Alexandru Macedon a vrut sa cucereasca orasul, acesta l-a intampinat ca pe un erou daruindu-i o coroana aurita, iar ulterior a devenit unul din cele mai indragite orase ale sale.

Ruinele anticului oras Phaselis Ruinele anticului oras Phaselis
imagini din Phaselis
vedere in portul din Phaselis

Phaselis era un oras de porturi naturale amplasate pe o peninsula si cel putin trei au fost folosite astfel in antichitate. Navele construite aici erau renumite in regiune, iar datorita porturilor Phaselis a devenit si un important centru comercial. Se exportau multe produse, dar cele mai renumite erau lemnul, ulei de trandafir si crini.
Ruinele apeductului, templele, baile, agora, amfiteatrul si poarta lui Hadrian atesta importanta istorica a orasului. Amfiteatrul, bine conservat, avea o capacitate de aprox 15.000 de persoane, trei intrari si fose speciale pentru animale.
Multe din vestigiile vechii cetati sunt insa ascunse privitorilor de padurea de pini care stapaneste toata zona, asteptand momentul unor sapaturi arheologice corespunzatoare.
De asemenea o buna parte din ruinele vechilor porturi se afla inca sub apa facand inotul si scufundarile un sport atractiv in zona.

 Phaselis

Phaselis se poate vizita tot anul, iar intrarea costa 8 lire turcesti (aprox 4,3 euro).

Ruinele orasului Olympos sunt situate la sud de Muntii Tahtali.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta